Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: Neplata banilor de decont navetă şi burse reprezintă gravă eroare managerială şi va fi plătită de fiecare şef de instituţie

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că neplata decontului navetei şi a burselor pentru elevi va fi considerată o „gravă eroare managerială şi va fi plătită de fiecare şef de instituţie”

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că neplata decontului navetei şi a burselor pentru elevi va fi considerată o „gravă eroare managerială şi va fi plătită de fiecare şef de instituţie”.

„Nu este un motiv de bucurie, dar este o măsură care se impune, având în vedere că de mult timp aceste sume necesare decontului navetei sunt transmise de Ministerul Educaţiei către fiecare inspectorat şcolar judeţean. Se adaugă şi problema plăţii burselor elevilor, am cerut o suplimentare faţă de bugetul de 540 de milioane de lei, luate de la bugetul de stat pentru bursele elevilor, am cerut o suplimentare de 109 milioane de lei. Situaţia a fost prezentată Ministerului de Finanţe, conform necesarului solicitat de către fiecare judeţ în parte şi îmi place să cred că în decembrie nu vom primi scuze cum că sunt sărbătorile, sunt contabilii în concediu şi nu se poate face plata burselor pentru elevi. Am anunţat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficienţă managerială şi va fi plătită de fiecare şef de instituţie. Repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor, banii de bursă îi solicităm şi îi vom transmite inspectoratelor, nu mai este nicio scuză pentru ca aceşti bani – decont navetă şi burse – să nu ajungă la elevi”, a precizat Cîmpeanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, dacă aceste plăţi nu se fac, este o problemă cu „consecinţă directă”.

„Dacă la nivel judeţean nu suntem capabili să plătim bursele, aceşti bani se întorc la bugetul de stat şi dacă se întorc la bugetul de stat, pe mine, ca ministru al Educaţiei, mă vor lăsa fără un argument de bază pentru a pleda pentru creşterea burselor elevilor. Deci este o problemă cu consecinţă directă”, a conchis Cîmpeanu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință