Connect with us

La zi

ANM: Temperaturi în scădere uşoară în această săptămână. Posibile ploi după 1 mai

Temperaturile vor scădea în această săptămână la nivelul întregii ţări, iar valorile maxime nu vor mai depăşi 18 – 20 de grade Celsius, în timp ce probabilitatea de ploi va creşte după data de 2 mai, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, media maximelor termice va scădea treptat până la începutul săptămânii viitoare, când se va situa între 17 şi 20 de grade, apoi va creşte din nou, astfel că în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 20 şi 24 de grade. Media minimelor termice nu va avea variaţii semnificative în primele patru nopţi şi va atinge 9 – 10 grade, în următoarele patru va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului.

Din data de 2 mai va creşte probabilitatea de ploaie.

În Crişana, până în data de 6 mai, media maximelor termice va fi în scădere, de la 25 – 26 de grade în primele zile, la 17 – 18 grade în ultimele, apoi va creşte din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20 – 21 de grade. Minimele termice nu se vor modifica semnificativ în primele patru nopţi, vor scădea până în jurul datei de 6 mai, iar ulterior vor creşte din nou, astfel încât media lor, pe tot parcursul intervalului, va avea fluctuaţii între 6 şi 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se atinge în zilele de 7 şi 8 mai.

Probabilitatea de ploaie va creşte începând cu data de 2 mai.

În Transilvania, media maximelor termice va fi în scădere (6 – 7 grade) până în data de 6 mai, când va atinge 15 – 17 grade Celsius, apoi va creşte, astfel că, la finalul intervalului de prognoză, se va situa în jurul a 20 de grade. Media minimelor termice va fi între 5 şi 8 grade în prima săptămână şi între 3 şi 7 grade în cea de a doua.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare începând cu data de 1 mai.

În Maramureş, media maximelor termice va scădea treptat până la începutul celei de a doua săptămâni, când va atinge 15 – 18 grade Celsius, apoi va creşte, astfel încât în ultimele zile de prognoză va fi, în general, între 18 şi 20 de grade. Media minimelor termice nu va avea variaţii mari în primele cinci nopţi şi se va situa între 7 şi 9 grade, în următoarele trei va scădea cu 5 grade, apoi va reveni treptat la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului, respectiv de 6 – 8 grade Celsius.

Din data de 2 mai va creşte probabilitatea de ploaie.

În Moldova, până la începutul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va scădea treptat, de la 21 – 22 spre valori de 15 – 17 grade, apoi va creşte, astfel că spre finalul intervalului va tinde spre 20 de grade Celsius. Media minimelor termice va avea variaţii, în general, între 6 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori între 7 şi 10 mai.

Începând cu data de 1 mai probabilitatea de ploaie va fi în creştere.

În Dobrogea, media maximelor termice va avea variaţii, în general, între 16 şi 22 de grade. Media minimelor nu se va modifica semnificativ în prima săptămână, când va fi de 10 – 12 grade, dar în cea de a doua, fluctuaţiile vor fi mai mari, între 7 şi 11 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere pe tot parcursul intervalului.

În Muntenia, regimul termic diurn va fi în scădere de la 23 de grade media maximelor termice, în prima zi, până în jurul a 18 grade Celsius în data de 6 mai. Ulterior se va încălzi, iar din 8 mai se estimează valori ce se vor situa peste 20 de grade. Media minimelor termice va avea fluctuaţii, în general, între 6 şi 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare după data de 1 mai.

În Oltenia, până în data de 6 mai media maximelor termice va fi în scădere, de la 24 de grade în prima zi spre valori de 17 – 18 grade, apoi (după data de 6 mai) va creşte din nou, astfel că la finalul intervalului va tinde spre 20 – 21 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 7 şi 11 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în creştere începând cu data de 2 mai.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice va fi în scădere de la 12 – 14 grade, până spre valori de 5…6 grade, iar a minimelor se va situa între 1 şi 5 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că până la final, media maximelor va depăşi 10 grade, iar minima va fi de 1 – 2 grade Celsius.

Începând cu data de 1 mai probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință