Connect with us

Cultura

Actriţei şi regizoarei de etnie romă Alina Şerban i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler

Actriţa şi regizoarea Alina Şerban este un model de inspiraţie pentru generaţiile viitoare şi un ambasador al schimbării pozitive în lumea noastră, a declarat, miercuri, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Alături de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, ministrul Turcan i-a înmânat miercuri, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), actriţei de etniei romă Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler, care i-a fost conferit de către preşedintele Klaus Iohannis.

”Alături de domnul consilier prezidenţial Sergiu Nistor am avut deosebita plăcere ca, în numele preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, să oferim Alinei Şerban Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler, nu doar pentru contribuţia artistică importantă, la nivel internaţional, în calitate de actor şi de regizor, dar şi pentru angajamentul său neîntrerupt în prezentarea identităţii romilor şi combaterea rasismului şi xenofobiei”, a transmis Raluca Turcan, pe Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, prin munca sa de peste 15 ani în film şi teatru, Alina Şerban a luptat neobosit împotriva tuturor formelor de discriminare, creând spaţiu pentru poveştile marginalizate ale societăţii noastre, iar numele său a devenit sinonim cu perseverenţa, curajul, creativitatea şi compasiunea.

”Actriţă, regizoare, dramaturgă şi scenaristă, prin munca sa de peste 15 ani în film si teatru, Alina Şerban a luptat neobosit împotriva tuturor formelor de discriminare, creând spaţiu pentru poveştile marginalizate ale societăţii noastre, iar numele său a devenit sinonim cu perseverenţa, curajul, creativitatea şi compasiunea. Prima din familia ei care a absolvit liceul, a continuat studiile în cadrul UNATC, iar apoi la celebrele şcoli de teatru din New York şi Londra, perfecţionându-şi arta şi dobândind recunoaştere şi admiraţie la nivel mondial. Prin proiecte îndrăzneţe de teatru şi film, Alina a devenit o voce puternică pentru drepturile şi poveştile celor marginalizaţi în societate. Ca ministru al Culturii, vreau să îi mulţumesc pentru toate eforturile sale – este un model de inspiraţie pentru generaţiile viitoare şi un ambasador al schimbării pozitive în lumea noastră!”, a mai afirmat Raluca Turcan.

La eveniment au mai fost prezenţi şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti, George Călin, ambasadorul Suediei la Bucureşti, Therese Hyden, ambasadorul Republicii Federale Germania, Peer Gebauer, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Massimo Baggi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință