Connect with us

Educatie

Ministrul Educației: Programul naţional privind combaterea abandonului şcolar are impact direct

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi, la Braşov, că programul naţional pentru combaterea abandonului şcolar are „un impact direct” şi că, personal, a constatat că este benefic pentru copii în unele dintre şcolile incluse în acesta, pe care le-a vizitat.

„În toate judeţele în care am fost am încercat să merg la cel puţin o şcoală participantă în programul naţional de reducere a abandonului şcolar şi m-am întâlnit şi cu părinţii şi cu elevii şi cu profesorii şi relatarea a fost că el (programul – n.r.) are un impact direct. Copiii primesc un ajutor, adică învăţământul remedial funcţionează foarte bine, masa caldă atrage copiii la şcoală, iar scoaterea din comunitate – mersul la teatru, la universităţi, practic excursiile cu rol educativ – toate au un rol important. Este minunat că putem avea acest program – cel mai mare de până acum în România – cu sprijinul fondurilor europene, prin PNRR”, a declarat ministrul Deca, la un eveniment organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Ea a nu a precizat un termen până la care va fi finalizat raportul care va conţine concluziile privind implementarea acestui program, însă a menţionat că, după finalizarea anului şcolar, ministerul va avea „o primă imagine a impactului acestuia” după primul an.

Ministrul Educaţiei a menţionat că este cel mai mare program naţional de prevenire a abandonului şcolar de până acum, în care sunt incluse 2000 de unităţi de învăţământ, însă a admis că „România, din păcate, este încă peste media europeană în ce priveşte părăsirea timpurie a şcolii”.

„Avem cel mai mare program naţional de combatere a părăsirii timpurii a şcolii în desfăşurare, peste 2.000 de şcoli beneficiază de granturi în aşa fel încât să facă activităţi de prevenire a abandonului, consiliere în prevenirea abandonului, masă caldă, excursii pentru a-i face să înţeleagă care le este orizontul pentru a vedea că pot merge la liceu, pot merge la universitate. Deci, facem toate eforturile, utilizând şi banii europeni în aşa fel încât să putem ajunge în situaţia în care toţi copiii să aibă dreptul la educaţie”, a spus Ligia Deca.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință