Connect with us

La zi

Bucharest Food Expo, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, în incinta Halei Laminor din Bucureşti

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va participa, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, la cea de-a doua ediţie a Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziţie destinată sectorului de alimente şi băuturi din România, ce se va desfăşura în incinta Halei Laminor din Bucureşti.

Evenimentul îşi propune să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe toată filiera de producţie, astfel încât consumatorii de alimente din ţară şi din străinătate să se bucure de produse româneşti de calitate.

„Salut organizarea acestui eveniment şi îmi doresc ca astfel de manifestări să fie extinse la nivelul întregii ţări pentru a le putea oferi producătorilor români posibilitatea de a-şi valorifica roadele muncii, iar consumatorii să-şi poată procura produse de calitate. MADR susţine prin programe de sprijin toate sectoarele din agricultură, pentru a ne asigura că avem alimente de calitate, obţinute în România. Îi îndemn pe toţi să cumpere şi să consume produse româneşti, doar astfel putem contribui la dezvoltarea agriculturii şi capitalizarea fermierilor români!”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, ediţia 2023 a Bucharest Food Expo aduce împreună cele mai bune produse locale şi internaţionale, demonstraţii culinare live şi evenimente speciale pentru iubitorii de gastronomie din toată ţara.

Astfel, va avea loc conferinţa „România, de la furcă, la furculiţă!”, eveniment ce se va axa pe dezbaterea şi explorarea tendinţelor şi provocărilor din industria alimentară şi va oferi o perspectivă valoroasă asupra viitorului industriei alimentare din România şi a modului în care aceasta poate contribui la dezvoltarea economică şi sustenabilitatea ţării. Participanţii vor avea ocazia să cunoască mai multe aspecte despre evoluţia sectorului şi să dezbată elemente privind inovaţii şi noutăţi.

De asemenea, în cadrul Bucharest Food Expo se va desfăşura şi Conferinţa „Horeca Top Trends & Innovation”, ce va reprezenta o oportunitate pentru profesioniştii din industria Horeca de a descoperi cele mai recente tendinţe şi inovaţii care pot transforma experienţa gastronomică pentru clienţi; Campionatul Internaţional de Pizza, în cadrul căruia cei mai talentaţi pizzari din România şi din străinătate se vor întrece pentru a crea cele mai delicioase pizza. Nu va lipsi nici Competiţia Top Chef Măcelar: prima competiţie din Romania care îşi propune să selecteze cei mai buni maeştri măcelari, aducând faţă în faţă echipe de profesionişti care reprezintă cu mândrie breasla măcelarilor.

Bucureştenii vor mai găsi în cadrul Bucharest Food Expo şi Piaţa de Mici, o zonă dedicată acestui preparat autentic românesc. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să deguste mici pregătiţi după reţete din toată ţara şi alte bunătăţi, precum: cârnaţi de mangaliţă, pastramă de oaie şi cârnaţi din carne de angus, toate gătite cu pasiune, păstrând gustul românesc autentic.

„Cei prezenţi la târg vor avea ocazia să-şi procure produse atestate tradiţional dintr-o gamă variată de peste 30 de preparate din categoria: carne, lapte, procesare legume-fructe, băuturi. Nu vor lipsi produsele apicole, fructele deshidratate, ce deţin certificare de produs montan, dar şi uleiurile presate la rece din floarea soarelui, aromatizate cu mirodenii, cozonaci şi prăjituri realizate după reţete transmise din generaţie în generaţie”, susţin reprezentanţii ministerului.

Programul Bucharest Food Expo 2023 include şi sesiuni de business matchmaking, oferind participanţilor oportunitatea de a stabili conexiuni de afaceri între specialişti, expozanţi şi invitaţi din ţară şi străinătate, dar şi prezentări de inovaţii şi noutăţi: prezentarea de echipamente şi utilaje pentru dezvoltarea sectorului alimentar.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință