Connect with us

Social

Aproape 39% dintre români spun că nu vor pleca în concediu în această vară

Aproximativ 39% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această vară, iar dintre cei care o vor face peste 73% îşi vor petrece vacanţa de vară în România, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă – aproximativ 10% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 25% au răspuns între 1.000 – 3.000 lei, 14,5% vor aloca între 3.000 – 6.000 lei, circa 9% şi-au programat între 6.000 – 10.000 lei, iar aproape 4% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei, se menţionează într-un comunicat al băncii.

La întrebarea „Unde îţi vei petrece vacanţa anul acesta?” peste 34% dintre respondenţi au spus că în România la mare, circa 32% în România la munte, iar aproape 7% îşi vor petrece vacanţa la rude/la ţară. Totodată, peste 20% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece vacanţa în străinătate.

În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă, peste 76% dintre români au menţionat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 24% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj.

La întrebarea „Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această vară?”, peste 43% dintre cei care au răspuns sondajului am menţionat că vor merge 3 – 4 zile în vacanţă, peste 36% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, circa 11% vor merge în vacanţă 10 zile, iar aproape 10% vor petrece 14 zile sau mai mult în vacanţă.

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 56% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 30% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce doar 1% dintre români au declarat că merg în vacanţă pentru cumpărături.

La întrebarea „Îţi achiziţionezi online biletele la obiectivele turistice?”, peste 37% dintre respondenţi afirmă că îşi cumpără biletele online, în timp ce aproape 63% spun că nu fac acest lucru şi preferă să le achiziţioneze direct de la casele de bilete.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință