Connect with us

Sanatate

Valeriu Gheorghiţă: Vom avea o întâlnire online cu reprezentanţii comunităţilor rome pe tema vaccinării

Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în perioada următoare, alături de alţi responsabili în domeniu, va avea o întâlnire online cu reprezentanţi ai comunităţii rome din fiecare judeţ al ţării pentru a prezenta, într-o manieră cât mai accesibilă, informaţii legate de pandemie şi vaccinarea anti-COVID

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în perioada următoare, alături de alţi responsabili în domeniu, va avea o întâlnire online cu reprezentanţi ai comunităţii rome din fiecare judeţ al ţării pentru a prezenta, într-o manieră cât mai accesibilă, informaţii legate de pandemie şi vaccinarea anti-COVID.

„Împreună cu domnul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Romi, vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii comunităţilor rome de la nivel naţional, din fiecare judeţ. Vom anunţa când va fi această întâlnire şi sperăm să putem oferi toate informaţiile de care comunitatea are nevoie pentru a putea decide în mod informat dacă se vaccinează. Ne dorim să prezentăm într-o manieră cât mai accesibilă, cât mai pe înţeles, toate informaţiile legate de pandemie şi de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că deja sunt comunităţi rome care au o rată foarte crescută de vaccinare, tocmai prin implicarea liderilor comunităţii şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

„Din acest punct de vedere, cred că eforturile vor avea succes, în sensul în care trebuie să eliminăm teama şi frica oamenilor legată de vaccinare. În felul acesta, foarte probabil că, înţelegând în ce constă vaccinarea, care sunt beneficiile, de ce este important să ne vaccinăm, şi decizia poate să fie alta”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a menţionat, în context, implicarea în campania de vaccinare, mai ales în partea de promovare, de comunicare şi de informare, a mediului privat, mediului de business din România.

„A fost demarat conceptul ‘Oameni ca mine’, Caravana naţională de informare şi de comunicare, care s-a deplasat săptămâna trecută în judeţul Dolj şi urmează în judeţele Argeş, Olt şi aşa mai departe”, a precizat şeful CNCAV.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință