Connect with us

La zi

Un nou incendiu la locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu. Trei case au fost afectate

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineaţa la locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu din Miercurea Ciuc, aceeaşi zonă care a fost afectată de un puternic incendiu în luna ianuarie.

„Incendiu în Miercurea Ciuc, str. Şumuleu 33, posibil trei case de locuit. Intervin două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere”, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Aflat la faţa locului, primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat, pentru Agerpres, că au fost afectate acoperişurile a trei case, unde locuiesc 18 familii.

El a precizat că dacă familiile în cauză vor dori, pot fi cazate în sala de sport a oraşului, alături de celelalte persoane afectate de incendiul din luna ianuarie.

„Este vorba de trei case de cărămidă (…) Acoperişurile sunt distruse la două, la a treia mai puţin. Focul, spun pompierii, din primele informaţii, a izbucnit de la un coş de fum supraîncălzit, de la o sobă. (…) Vorbim de trei familii, cu 18 persoane. Dacă ei doresc, clar noi îi vom putea caza alături de celelalte familii (cele cazate deja în sala de sport – n.r.), dar e decizia lor, vom analiza lucrul acesta. Nu se compară deloc cu ce a fost data trecută, din fericire”, a declarat primarul Korodi Attila.

În data de 7 ianuarie, un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc, aproximativ 260 de persoane afectate fiind cazate atunci în sala de sport a oraşului.

Între timp, peste o jumătate dintre cei cazaţi au revenit în comunitate, casele lor nefiind distruse de incendiu şi putând fi folosite, chiar dacă nu respectă standardele de igienă şi sunt construite ilegal.

În prezent, în sala de sport a oraşului sunt cazate 116 persoane, victime ale incendiului din ianuarie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință