Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 27.01.2018

Pe 27 ianuarie are loc Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Ca în fiecare an, emisiunea noastră pregătește o serie de reportaje în amintirea genocidului comis de Germania Nazistă.
Sâmbăta aceasta la rubrica ”Info Rom” vă oferim un material special care vă va face să înțelegeți ce s-a întâmplat pe data de 27 ianuarie 1945 în lagărul de concentrare Auschwitz.
La ”Kestiuni rome” discutăm despre soarta victimelor după eliberarea din lagărele de concentrare. În platoul rubricii” La un ceai cu rom” avem onoarea de a-i avea ca invitați pe Eugen Levitzchi-ministru consilier al Ambasadei Ucrainei la București, Valentin Negoi-doctorand în istorie și specialist pe Holocaust și pe unul dintre supraviețuitorii Holocaustului Liviu Beriș- președintele Asociației Evreilor din România Victime ale Holocaustului.
”R(omul) de zece” al acestei ediții este Irina Spătaru, o tânără romă activistă care luptă pentru ca tinerii romi din lumea întreagă să își învețe istoria tragică, să se informeze și să devină adulți de bază ai societății.
”Și eu m-am născut în România” vă dă întâlnire sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință