Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am nascut in Romania 17.06.2017

Limba Rromani, element al identității romilor
16 iunie are o semnificație aparte, este data la care sărbătorim Limba Rromani. Dezbatem despre frumusețea acestei limbi și despre reconstrucție identitară prin limbă. La rubrica”La un ceai cu rom” invitații moderatorului Sorin Sandu sunt: prof.univ.dr.Gheorghe Sarău- consilier pe problemele romilor în Ministerul Educației Naționale și prof.univ.Elena Radu-inspector școlar.
R(omul) de zece al acestei ediții este acordeonistul Grigoraș Stoica, în vârstă de 81, din Ploiești. Este un personaj pitoresc, etern îndrăgostit de viață, muzică și de soție. Cu ce interpreți faimoși a cântat în tinerețe, aflați în ediția de sâmbătă.
La rubrica ”Info Rom” vă oferim informații prețioase pentru admiterea pe locurile de romi la licee și facultăți. Despre admitere, repartizare și acte necesare, aflați în ediția de sâmbătă.
”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă sâmbătă, de la ora 10.30, pe Național TV!17

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Vasile Ciurariu

  20 iunie 2017 at 20:46

  Şi noi ne-am născut în românia, am trimis mai multe solicitări adresate domnului Preşedinte Nicolae Păun prin secratariat, însă am rămas fără răspuns, dorim un răspuns indiferent de opţiune, fie ea pozitivă/negativă, aceasta este solicitarea:
  DOMNULE PREŞEDINTE,

  SUBSEMNATUL, VASILE CIURARIU, DIN SUCEAVA , STR. ION CREANGĂ, NR. 20, AP.1, ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE ONG – PHICO RROMANO, CU REALIZĂRI IN EDUCAŢIE, CULTURĂ, SĂNĂTATE, INFRASTRUCTURĂ, CALIFICĂRI PROFESIONALE, DONAŢII, PENTRU CETĂŢENII ROMÂNI DE ETNIE ROMĂ DIN JUDEŢUL SUCEAVA, LA INSISTENŢA PERSOANELOR CU STUDII ŞI A LIDERILOR DIN COMUNITĂŢI CE DORESC SĂ SE IMPLICE LA ÎMBUNĂTĂŢIREA ŞI CONSOLIDAREA PARTIDEI ROMILOR PRO EUROPA LA NIVELUL JUDEŢULUI SUCEAVA , AM DORIT SI DORESC SĂ VĂ ADUC LA CUNOŞTINŢĂ SITUAŢIA DEZASTRUOASĂ ÎN CARE A FUNCŢIONAT ŞI „FUNCŢIONEAZĂ” ACEASTĂ FILIALĂ .
  -ÎN 1996, DOMNUL VASILE VIRGIL POHOAŢĂ DIN VATRA DORNEI A FOST NUMIT DE CĂTRE CUMĂTRUL SĂU DE LA BACĂU, PAUSTIN BĂLAN , PREŞEDINTE ÎN CONDIŢII ABSOLUT ILEGALE, FĂRĂ STUDII , FĂRĂ CUNOŞTINŢE ŞI FĂRĂ ACCEPTUL POPULAŢIEI DE ETNIE ROMĂ DIN LOCALITĂŢILE JUDEŢULUI SUCEAVA. –
  -DOMNUL VASILE VIRGIL POHOAŢĂ ÎMPREUNĂ CU CUMĂTRUL SĂU PAUSTIN BĂLAN, TIMP DE 20 DE ANI, AU UTILIZAT NUMELE ROMILOR DOAR ÎN INTERES PERSONAL, ÎN ANGAJĂRI FICTIVE LA PARTIDA ROMILOR FĂRĂ CA ACESTEA SĂ ŞTIE, ÎN SPONSORIZĂRI, DONAŢII, DECONTĂRI DOAR PE HÂRTIE CU BONURI ŞI FACTURI, DECONTATE PARTIDA ROMILOR. -O DATĂ LA 4 ANI LA ALEGERI AU INDEMNAT PE ROMI SĂ VOTEZE PSD – PNL, DUPĂ CUM FĂCEA ÎNŢELEGERI CU CANDIDATII ACESTOR PARTIDE,
  – CELE DOUĂ MAŞINI ALE ASOCIAŢIEI, ÎN LOC SĂ FIE LA SEDIUL JUDEŢEAN, AU FOST ŞI SUNT FOLOSITE LA DOMICILIUL DOMNULUI POHOAŢĂ PENTRU TRANSPORTUL PERSOANELOR LA CULES DE FRUCTE DE PĂDURE, CONSUMUL DE COMBUSTIBIL ŞI REPARAŢIILE AU FOST ŞI SUNT SUPORTATE DE PARTIDA ROMILOR,
  -SEDIUL ORGANIZAŢIEI DIN SUCEAVA MU ESTE FUNCŢIONAL, ESTE PERMANENT INCHIS DOAR NEPOATA ALINA STAN ŞI POHOAŢĂ O DATĂ LA PATRU ANI, 2 ZILE CEL MULT 4 ORE,SE DESCHIDE PENTRU 8 PERSOANE, PARTIDA PLĂTIND ÎNCHIRIEREA ŞI CHELTUIELILE PENTRU APĂ, CANAL, ELECTRICITATE, GAZE(CINE BENEFICIAZĂ? ŞI CINE PLĂTEŞTE), – -SPRIJINAND ÎN ALEGERI PSD ŞI PNL, DOMNUL FLUTUR L-A NUMIT PE POHOATA VIRGIL, CONSILIER JUDEŢEAN CA APOI DOMNUL NECHIFOR REALIZAND CA ACESTA ESTE INCOMPETENT L-A OBLIGAT SA DEMISIONEZE PROVOCAND UN CIRC MEDIATIC DEOARECE NU ŞTIE SĂ VORBEASCĂ ROMÂNEŞTE, FĂCÂND DE RUŞINE ETNIA ROMĂ DIN JUDEŢUL SUCEAVA.
  ODATA CU TERMINAREA MANDATULUI D-LUI POHOAŢĂ VIRGIL, D-NUL BĂLAN PUSTIN A PUS IN PRACTICĂ UN PLAN DIABOLIC :
  1.CONVOCAREA ADUNARII GENERALE ÎN CARE SĂ ANUNŢE TERMINAREA MANDATULUI D-LUI POHOAŢĂ ŞI ADUCEREA LA CUNOSTINŢĂ A INCORPORARII JUDEŢULUI SUCEAVA LA ZONA CONDUSA DE BACAU-FARA CONSIMŢĂMÂNTUL LIDERILOR DIN JUDEŢ.

  2.ADUNAREA GENERALĂ ŢINUTĂ ÎN PLOAIE-SEDIUL FIIND INCHIS ,NEPOATA FIIND PLECATĂ DIN LOCALITATE CU CHEIA SEDIULUI, PENTRU A REPETA LUCRURILE DISCUTATE LA ŞEDINŢA PRECEDENTĂ.
  3.ADUNAREA GENERALĂ FOST SOLICITATĂPREZENŢA IN VEDEREA CONSTITUIRII ORGANIZATIEI MUNICIPALE SUCEAVA , VALIDATA DE CEI PREZENTI DAR …NEACCEPTATA DE D0MNUL BALAN ACESTA A MENŢIONAT CĂ VINE LA SUCEAVA ŞI DE O 100 DE ORI CU MULTE MAŞINI ŞI MULTE PERSOANE(DOAR PE HÂRTIE, CU BONURI ŞI FACTURI PENTRU DECONT, BENEFICIARI DOUĂ PERSOANE VIRGIL POHOAŢĂ ŞI PAUSTIN BPLAN).
  4. CHEMAREA LA BACĂU A DOI ROMI DIN JUDEŢUL SUCEAVA, NEPREPREZENTATIVI (FARA EXPERIENŢĂ) ŞI CĂRORA LI S-AU OFERIT FUNCŢIILE DE PREŞEDEDINTE JUDEŢEAN, RESPECTIV PREŞEDINTE MUNICIPAL. OFERTA GENEROASĂ FACUTĂ DE DOMNUL BĂLAN A FOST RESPINSĂ DE ACESTI DOI ROMI ONESTI.
  5.LA ORA ACTUALA, NIMENI NU MAI STIE DE NICI O ACTIUNE A ORGANIZATIEI JUDETENE, DOAR DOMNUL VIRGIL POHOAŢĂ TERGIVERSEAZA ORGANIZAREA TERITORIALA IN SCOPURI PERSONALE :MAŞINILE PARTIDEICHAR DACĂ STAU LA V. DORNEI PE HÂRTIE SUNT FUNCŢIONALE, MULTE DEPLASĂRI ŞI DECONTĂRI COMBUSTIBIL, MESE MULTE ZILE, ŞI CAZĂRI DACĂ SE ROATE CĂ DECONTEAZĂ CUMĂTRU PAUSTIN BĂLAN….!
  -DOMNULE PREŞEDINTE, PERSONAL AM ALCATUIT O ECHIPĂ NUMEROASĂ, DIN TOT JUDEŢUL, DE ROMI BINE PREGATIŢI INTELECTUAL, PROFESIONAL ŞI BINE INTENŢIONATI IN REZOLVAREA PROBLEMELOR VIITOARE A ROMILOR DIN JUDEŢUL SUCEAVA. VA ATAŞEZ LISTA CU ACEŞTI ROMI REZONABILI. PROFESORII: FLOREA SABIN, NORA ŞI FIUL PROFESORI DE MATEMATICĂ, SOŢIA PROFESOARĂ DE FRANCEZĂ, FIICA CONTABILĂ ŞI MANAGER DE PROIECTE, STROE GAGIU , RICHARD GAGIU, PROFESORI DE MUZICĂ, RAMONA TIMIŞAG, ECONOMIST, FLORIN SÂRBU, PROFESOR, ALINA SÂRBU, ECONOMIST, ANDRA CONSTANTIN, ECONOMIST, RĂZVAN BURDUJA ABSOLVENT DE DREPT, LUCIAN DIMITRIU, PROFESOR ŞI ABSOLVENT DE DREPT, DENISA LEFTER, PROFESOR DE GEOGRAFIA TURISMULUI, NARCIS LEFTER, PROFESOR, VASILICĂ LEFTER, PROFESOR ARTE PLASTICE, RAFAEL LEFTER, CEZAR ŞI DANIELA LEFTER, ABSOLVENTI AI CONSERVATORULUI, AMELIA GAGIU, PRPFESOR UNIVERSITAR, INGINERIE ALIMENTARĂ, MARIAN GAGIU, INGINER, INGINERIE MECANICĂ, CĂTĂLINA GAGIU CONTABILĂ, SUNT CÂŢIVA DINTRE ACEŞTIA.
  DOMNULE PREŞEDINTE, DORESC IMPLICAREA PERSONALA A DUMNEAVOASTRA IN STARPIREA GRUPARII VIRGIL POHOAŢĂ, PAUSTIN BĂLAN SI REDAREA JUDETULUI SUCEAVA PRILEJUL SĂ-ŞI FORMEZE ECHIPE REPREZENTATIVE SI ONESTE DE CONDUCERE.
  DOMNULE PREŞEDINTE, VA ROG SA NE ACORDAŢI O AUDIENŢĂ LA CARE SA VINA ŞI REPREZENTANŢI LA FEL DE NEÎDREPTĂŢIŢI DIN IAŞI PENTRU A AFLA ADEVARUL DESPRE ACTUALA SITuaţie. Datele de contact: Loc. Suceava judeţul Suceava Str. Ion Creangă nr. 20. Ap.1. Tel.0740207609 CP. 720011 Email-ciurariuvasile@yahoo.com
  ANEXEZ LISTELE CUPRINZAND SUSŢINĂTORII DIN JUDEŢ.
  20- IUNIE- 2017
  DOMNULUI PREŞEDINTE AL ASOCIAŢIEI PARTIDA ROMILOR PRO EUROPA
  FILIALA CENTRALĂ BUCUREŞTI

 2. Vasile Ciurariu

  20 iunie 2017 at 20:58

  Şi noi dorim: Inspector Şcolar de etnie romă, mediatori şcolari, mediatori sanitari, promovarea tinerilor pentru a ocupa locurile destinate pentru romi la licee şi facultăţi, dorim şansa a doua în localităţi, proiecte pentru promovarea culturii rome….!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință