Connect with us

Si eu m-am nascut in Romania

Si eu m-am născut in România 01.04.2017

Proiecte, inițiative și programe educaționale pentru elevii romi

Sâmbătă aceasta la rubrica ”La un ceai cu rom” invitații moderatoarei Nicoleta Ceaușu sunt: Cătălin Manea-președinte executiv PRPE și Felix Goldbach-inspector școlar pentru minorități. În prima parte a rubricii, discuția se va axa pe activitățile pe care Asociația Partida Romilor Pro-Europa le va desfășura în Capitală dar și în cele 13 centre din țară, cu ocazia zilei de 8 aprilie, Ziua Internațională a Romilor.

În a doua parte a rubricii, educația este în centrul atenției. Campania SOS Copiii Romi este cea mai nouă inițiativă a Asociației PRPE prin care se vor încerca măsuri de prevenție și diminuare a ratei abandonului școlar. O noutate sunt meditațiile gratuite oferite elevilor din clasa a 8-a și a 12-a cu  profesori puși la dispoziție de către PRPE. Urmăriți rubrica și aflați astfel cum puteți beneficia de aceste inițiative.

La rubrica ‘Kestiuni Rome” plecăm într-o călătorie exotică alături de o invitată pe măsură. Tasha Rodriguez este o cântăreață de origine angoleză și mesager internațional al păcii și toleranței. Locuiește în Italia dar este un artist al lumii prin mesajele pe care le transmite. Acesta va aduce mesajul său elevilor de etnie romă de la Școala 136 din Ferentari. Artista va cânta și va dansa cu copiii, le va vorbi acestora despre importanța stimei de sine și vor intona imnul romilor Gelem, Gelem.

Rubrica ”Info Rom” vine cu cele mai importante știri cu și despre romi. Nu uităm de Ziua Alfabetului Rom care se sărbătorește în fiecare an la data de 7 aprilie. Apoi, vă prezentăm cel mai recent proiect dedicat liceenilor romi din clasa a 9-a care își doresc să urmeze o carieră didactică. O serie de burse de studiu sunt puse la dispoziția doritorilor. Mai multe despre această măsură, aflați la rubirca ”Info Rom”.

Nu schimbați canalul, emisiunea ”Și eu m-am născut în România” vă așteaptă de la ora 10.30 pe Național TV!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință