Connect with us

Eveniment

Romii din România vor participa la Campionatul European de Fotbal

Romii din România vor avea, în premieră, o echipă de fotbal care va participa anul acesta la Campionatul European de Fotbal al Minorităților „EUROPEADA”, care se va desfășura în perioada 28 iunie – 7 iulie 2024, în Germania și în Danemarca.

Echipa de fotbal a romilor din România va fi alcătuită de către reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) și a Asociației PAKIV România. Reprezentantul romilor în Parlament, deputatul Cătălin Manea, s-a întâlnit cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pentru a discuta detaliile participării romilor din România la această competiție europeană.

„Ca urmare a parteneriatului dintre Asociația Partida Romilor Pro-Europa și Asociația Pakiv România și ca efect al demersurilor făcute de cele două organizații, pentru prima dată o echipă de fotbal a minorității rome din România va participa la acest campionat european. Partida Romilor va sprijini participarea echipei de fotbal a romilor la acest campionat. Eu, în calitate de reprezentant al minorității rome în Parlamentul României, președintele APRPE Nicolae Păun și colegii noștri din cadrul APRPE vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a susține acest demers. Sunt convins că în scurt timp ni se vor alătura și alți parteneri. Doresc să-i mulțumesc președintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru dialog și deschidere”, a declarat deputatul Cătălin Manea.


Reprezentanții romilor implicați direct în organizarea participării echipei de fotbal a romilor la Campionatul European de Fotbal sunt Gruia Bumbu, vicepreședintele APRPE și președintele PAKIV România, și Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.
„Am fost la tragerea la sorți și echipa de fotbal a romilor din România va juca în grupa B, cu echipe ale minorităților din Germania, Polonia și cu slovacii din România. Romii au o echipă tânără, care cred că vor face o surpriză foarte bună la acest campionat european de fotbal”, a declarat Gruia Bumbu, vicepreședintele APRPE.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință