Connect with us

Eveniment

Reprezentanții Partidei Romilor s-au întâlnit cu ministrul Familiei pentru a rezolva problemele din comunități

Președinta Organizației de Femei a Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Daniela Măgureanu, împreună cu președintele Asociației Consiliului Tinerilor Instituționalizați Sector 5, Marin Nicolae, s-au întâlnit, ieri, cu ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, pentru a discuta rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii în comunitățile tradiționale și tinerii instituționalizați.

“Am discutat cu doamna ministru Natalia Intotero despre prevenirea căsătoriilor timpurii în rândul tinerilor din comunitățile de romi, despre sarcinile premature, abandanonul școlar și familial. Am convenit ca noi să identificăm grupurile țintă din comunitățile defavorizate, pentru ca toți cei care au probleme să beneficieze de ajutorul centrelor de zi care se ocupă special cu ajutorarea acestor persoane. Mulțumim pentru deschidere și dialogul constructiv doamnei ministru Intotero”, a declarat Daniela Măgureanu, președinta Organizației de Femei a APRPE.

Reprezentanții APRPE au discutat și cu Rareș Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, cu care au stabilit ajutorarea tinerilor instituționalizați, care au probleme cu procurarea cărților de identitate, și monitorizarea acestora pentru a-i ajuta să aibă un viitor după ce părăsesc sistemul de protecție specială, centrele de copii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință