Connect with us

Remember

Poveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Holocaustul romilor, numit și Holocaustul „uitat”, pentru că majoritatea persoanelor nu au auzit niciodată despre el, este amintit printr-o campanie lansată de Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) pe reţelele de socializare.

Campania, care a strâns deja peste 100.000 de susținători în primele zile, a fost lansată înainte de Ziua Comemorării Holocaustului Romilor, care este marcată în fiecare an, pe 2 august.

În timpul acțiunilor naziste de eradicare a romilor din Europa, sute de mii de persoane au fost torturate și ucise. Romi au fost de asemenea obiectul unor experimente medicale înfiorătoare ale naziștilor, se arată în comunicatul ERRC care luptă împotriva excluderii și a opresiunii romilor în întreaga Europă.

Campania constă în selectarea unor povești individuale ale victimelor și ale unor fapte mai puțin cunoscute în legătură cu greutățile întâmpinate de romi în timpul Holocaustului. Pentru a ilustra aceste povești și fapte au fost folosite fotografii originale furnizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

‘Trebuie să ne asigurăm că o tragedie ca Holocaustul nu se va mai repeta’’, a declarat directorul pe probleme de cercetare și networking al ERRC, Djordje Jovanovic, ale cărui rude au fost de asemenea deportați în lagăre de concentrare și uciși în perioada nazistă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință