Connect with us

Educatie

Perioada de eliberare a recomandărilor de apartenență etnică se va prelungi

În urma discuţiilor care au avut loc între deputatul minorităţii rome în Parlamentul României, Cătălin Zamfir Manea şi reprezentantii Ministerului Educației și Cercetării, data limită până la care se vor putea elibera recomandări elevilor romi din clasele a VIII-a, se va prelungi până la începutul lunii iunie 2021.
Iată mesajul postat de către deputatul minorităţii rome în Parlamentul României, Cătălin Zamfir Manea pe pagina sa de Facebook:

„Ca urmare a discuțiilor purtate în calitate de deputat al minorității rome cu reprezentantii Ministerului Educației și Cercetării și ca efect al adresei pe care am transmis-o domnului Sorin Cîmpeanu, ministrul educației și domnului Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, data limită până la care se vor putea elibera recomandări elevilor romi din clasele a VIII-a, se va prelungi până la începutul lunii iunie 2021.

Așadar, termenul nu va expira azi, 29 ianuarie 2021. În scurt timp Ministerul Educației si Cercetării va publica toate aceste modificări, cuprinse în calendarul admiterii în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2021-2022.
Vă rog ca această informație să fie distribuită , astfel încât să ajungă la elevii și părinții romi din toată țara. Unitățile de învățământ vor fi informate de către inspectoratele școlare județene, iar în București, de către ISMB.
Pe această cale doresc să-i multumesc atât domnului ministru Sorin Cîmpeanu, cât și domnului secretar de stat, Sorin Ion, pentru dialog și deschiderea manifestată în soluționarea acestei probleme. Mulțumesc frumos Caldararu Marius Caldararu și Corina Ceama pentru partea tehnica.
Accesul copiilor nostri la educație, a fost și va fi în continuare, unul dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am asumat.
Campania educațională de informare, consiliere și orientare școlară, SOS COPIII ROMI, derulată de Partida Romilor Pro Europa,
continuă!
Succes tuturor copiilor noștri!”

Continue Reading
1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință