Connect with us

Eveniment

Partida Romilor monitorizează implementarea Strategiei naționale de incluziune a romilor

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) au participat, ieri, la reuniunea Comitetului Interministerial pentru Implementarea, Monitorizarea și Evaluarea Strategiei naționale de incluziune a romilor pentru perioada 2022-2027 (CIIMES), care a avut loc la sediul Guvernului. Pe agenda reuniunii a figurat aprobarea de către reprezentanții ministerelor și autorităților publice centrale a rapoartelor Grupului de Lucru Tematic Combaterea Discriminării și a raportului privind primul an de implementare a Strategiei.

Deputatul Cătălin Manea, prim-vicepreședinte al APRPE, a remarcat faptul că implementarea obiectivelor Strategiei are un ritm foarte lent. Reprezentantul romilor în Parlament și-a oferit sprijinul pentru imbunătățirea mecanismelor instituționale care să conducă la un proces mai rapid de realizare a obiectivelor Strategiei.

Din concluziile primului an de implementare a Strategiei a reieșit faptul că sunt necesare eforturi de consolidare la nivelul instituțiilor responsabile, în vederea remedierii sau recuperării întârzierilor înregistrate în măsurile prevăzute în Planurile de Acțiune.
Raportul aprobat ieri urmează a fi prezentat de președintele ANR, Iulian Paraschiv, în ședință de govern, în forma adoptată de membrii CIIMES, urmând a fi analizat și a fi înaintate recomandări cu propuneri ce vizează îmbunătățirea activităților din Strategie pentru perioada următoare.

Copreședinții Comitetului interministerial CIIMES – președintele ANR, Iulian Paraschiv, și Secretarul de Stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Dragoș Hotea – au adresat invitația reprezentanților organizațiilor neguvernamentale rome și pro-rome reunite în Consiliul Consultativ al ANR de a participa, în calitate de observatori, la lucrările CIIMES.
La întâlnirea de ieri au mai participat: Marian Daragiu, vicepreședintele APRPE și sub-secretar de stat la Ministerul Educației, Bogdan Paraschiv, secretarul general al APRPE și sub-secretar de stat la Ministerul Familiei, Gruia Bumbu, vicepreședintele APRPE, Daniela Măgureanu, președinta Organizației de femei a APRPE, si Ionuț Păun, președintele Organizației de tineret a APRPE.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință