Connect with us

Social

MIPE: 285.000 de persoane vârstnice sau fără adăpost beneficiază de programul „Mese calde”

Aproximativ 285.000 de persoane beneficiază de programul „Mese Calde”, derulat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), iar în judeţul Dâmboviţa aproximativ 7.000 de persoane vârstnice şi persoane fără adăpost primesc tichete sociale pentru mese calde.

Aproximativ 285.000 de persoane beneficiază de programul „Mese Calde”, derulat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), iar în judeţul Dâmboviţa aproximativ 7.000 de persoane vârstnice şi persoane fără adăpost primesc tichete sociale pentru mese calde.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), secretarul de stat Cătălina Bădoiu a mers luni, 2 august 2021, într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, pentru a analiza modalitatea de derulare a programului ‘Mese Calde’, impactul programului asupra beneficiarilor şi problemele cu care se confruntă organizaţiile partenere în distribuirea tichetelor sociale.

Astfel, prima parte a întâlnirii a vizat discuţii cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Dâmboviţa, dar şi ai autorităţilor publice locale din Bezdead şi Brăneşti, în vederea identificării celor mai bune măsuri pentru a încuraja vârstnicii de peste 75 de ani să folosească tichetele sociale acordate.

„Partea a doua a zilei a fost dedicată distribuţiei de hrană caldă şi poveştilor de viaţă cu persoanele nevoiaşe, cu venituri lunare sub 800 lei, pentru care o porţie de mâncare caldă înseamnă o adevărată binecuvântare. La nivelul proiectului, numărul total de beneficiari este de aproximativ 285.000, iar în judeţul Dâmboviţa aproximativ 7.000 de persoane vârstnice şi persoane fără adăpost beneficiază de tichete sociale pentru mese calde.”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, autorităţile judeţului Dâmboviţa şi-au exprimat dorinţa de a sprijini în continuare programul ‘Mese Calde’, pentru ca tichetele sociale să ajungă până la încheierea acestui program la toţi beneficiarii.

Beneficiarii s-au declarat mulţumiţi de mesele calde primite, cu atât mai mult cu cât majoritatea le primesc direct acasă. Pe lângă beneficiari, proiectul are un impact pozitiv şi în rândul furnizorilor care şi-au menţinut activitatea pe toată perioada pandemiei.

„Doresc să le mulţumesc, cu acest prilej, tuturor reprezentanţilor Instituţiilor Prefectului şi ai autorităţilor publice locale care au sprijinit programul şi au dedicat timp şi resurse importante activităţilor de implementare. Astfel de vizite sunt necesare pentru a verifica modul în care se derulează implementarea unui proiect Ťla firul ierbiiť şi a veni cu soluţii la problemele ce pot afecta desfăşurarea activităţilor. Îmi exprim convingerea că împreună vom reuşi să creştem gradul de utilizare a tichetelor sociale până la 100%”, a declarat secretarul de stat Cătălina Bădoiu.

Programul „Mese calde” este finanţat prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi are o valoare totală de 133 milioane euro.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință