Connect with us

Social

MIPE: 136.000 euro pentru dezvoltarea Platformei naţionale de bune practici pentru romi

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Platforma naţională de bune practici pentru romi – etapa II”. Proiectul, în valoare de aproximativ 136.000 euro, va finanţa: îmbunătăţirea platformei de comunicare online pentru a facilita dialogul între autorităţile naţionale şi comunităţile cu romi, precum şi între PNCR din România şi PNCR din alte State Membre, asigurând astfel creşterea nivelului de participare a cetăţenilor de etnie romă în proiectarea politicilor publice.

Doamna Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul MIPE şi coordonatorul Punctului Naţional de Contact pentru Romi, a explicat că noul grant va asigura continuarea acţiunilor finanţate în cadrul unui proiect anterior, prin care a fost realizată o platformă pentru comunicare şi schimb de bune practici ce ţin de incluziunea romilor.

„Acest al doilea grant va finanţa dezvoltarea platformei, diversificarea beneficiarilor şi a subiectelor abordate. În plus, urmează să analizăm posibilităţile tehnice de conectare a platformei noastre cu platforme similare din alte State Membre, astfel încât să putem extinde nivelul schimbului de experienţe cu alte comunităţi de romi”, a explicat doamna Corina Atanasiu.

Rezultate aşteptate în urma implementării proiectului:

– actualizarea platformei naţionale de bune practici pentru romi astfel încât să permită creşterea numărului de utilizatori;
– înfiinţarea unei baze de date cu proiecte de succes şi a unei biblioteci virtuale;
– stabilirea canalelor de comunicare cu alte puncte naţionale de contact pentru romi din Statele Membre UE;
– maparea comunităţilor în care trăiesc romi în vederea identificării vulnerabilităţilor cu care se confruntă acestea.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Justiţie şi Consumatori prin Programul pentru Drepturi, Egalitate şi Cetăţenie.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. GHEORGHE STEFAN

    22 aprilie 2021 at 16:55

    SE SIMTE NEVOIA DE ÎMBUNĂTĂȚIREA CANALELOR DE COMUNICARE PENTRU A CUNOAȘTE MAI BINE PROBLEMELE COMUNITATILOR DE ROMI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință