Connect with us

Educatie

Ministerul Educaţiei propune majorarea sumelor acordate asistenţilor de la examenele naţionale, titularizare şi definitivat

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi de încărcare a lucrărilor pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat, precum şi pentru asistenţii cu atribuţii de scanare la examenele de titularizare şi definitivat, a transmis ministrul Ligia Deca.

„În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor să se facă diferenţiat. Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi de încărcare a lucrărilor pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenţii cu atribuţii de scanare la examenele de titularizare şi definitivat”, a scris ministrul Educaţiei pe Facebook.

Deca a spus că propune şi includerea la plată şi a informaticienilor sau a operatorilor din cadrul comisiilor judeţene de organizare a evaluării naţionale, responsabili cu utilizarea aplicaţiei informatice dedicate examenelor naţionale, care nu erau incluşi la plată până acum.

Ligia Deca a menţionat că majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință