Connect with us

Educatie

Simularea examenului de bacalaureat începe luni cu proba la Limba şi literatura română

Simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a începe luni cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a), care va fi urmată, marţi, de simularea probei obligatorii a profilului – proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.

Pe 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine, pe 31 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a declarat  că nu este luată în calcul, în prezent, organizarea în sistem online a simulărilor sau a examenelor naţionale.

El a precizat că, din 22 martie, se pot organiza simulări în localităţile unde indicele de infectare cu SARS-CoV-2 este de până în şase la mia de locuitori.

„Chiar am lucrat la o modificare de ordin de ministru care se referă la organizare simulărilor astfel încât dacă o localitate iese din această rată de incidenţă să se poată organiza simulări prin implicarea inspectoratelor şcolare. (…) Nu putem discuta la acest moment de examene sau simulări în sistem online”, a adăugat secretarul de stat.

Referindu-se la orele remediale, Sorin Ion a spus că ele se vor organiza şi pe parcursul vacanţei de vară.

„Programul (de ore remediale – n.r.) este deschis până la 31 august şi aşa a şi fost conceput, ca el să continue şi după finalizarea cursurilor. O oră pe zi am considerat că ar fi media sau optimul la care pot face faţă copiii. Să nu uităm că în general se vor face după orele de curs şi nu putem prelungi foarte mult programul cu prezenţă fizică la şcoală pentru cei care se află în scenariul verde sau în scenariul galben. (…) Înscrierea în program este deschisă şi se va putea actualiza permanent”, a precizat Ion.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință