Connect with us

News

Franța: Cel puțin 500 de romi, evacuați

O tabără de romi a fost evacuată din oraşul Grenoble, din vestul Franţei, în cursul zilei de miercuri, la ordinul primăriei.

Tabăra este cunoscută sub numele de „Esmonin”, fiind formată în prezent din aproximativ 300 de persoane. Evacuarea a fost anunţată la jumătatea lunii mai de către primarul ecologist al oraşului Grenoble, Eric Piolle, care a garantat „siguranţa populaţiei” faţă de „reţelele mafiei” care s-au dezvoltat în Grenoble.

„Nu putem rezolva aceste probleme lăsând lumea în această stare, ca să revină la taberele anilor 1960”, a declarat primarul Piolle.

El a atras atenţia asupra „condiţiilor inumane” din tabăra de romi de la Grenoble, precizând că primăria încearcă să găsească metode alternative pentru relocarea membrilor acesteia, printre care alocarea unor case mobile a căror capacitate de găzduire să fie de 50 de persoane. Câteva dintre famiile de romi au fost deja relocate în lunile anterioare, a mai adăugat Piolle.

Tabăra „Esmonin” s-a stabilit în centrul comercial Grand Place din Echirolles, suburbie a oraşului Grenoble, numărând până de curând în jur de 400 de membri, dintre care 200 de mineri, creând conflicte puternice cu localnicii timp de mai multe luni.

Tot în aceeași zi  a fost evacută o altă tabără formată din aproximativ 200 de imigranţi în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt cetăţeni din Eritreea şi Sudan.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință