Connect with us

Editorial

CNE: Elevii din liceele tehnologice nu îşi pot alege reprezentant în consiliile de administraţie

Consiliul Naţional al Elevilor a acuzat faptul că elevii care studiază în licee care organizează exclusiv învăţământ tehnologic nu îşi pot alege un reprezentant în consiliile de administraţie, aşa cum prevede un proiect de metodologie-cadru privind organizarea şi funcţionarea consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar, pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei.

În cursul săptămânii trecute a fost publicat proiectul de metodologie-cadru privind organizarea şi funcţionarea consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar.

„În acest context, Consiliul Naţional al Elevilor sesizează faptul că elevii care studiază în licee care organizează exclusiv învăţământ tehnologic nu îşi pot alege un reprezentant în consiliile de administraţie. (…) Consiliul Naţional al Elevilor condamnă ferm excluderea elevilor din învăţământul tehnologic din participarea la luarea deciziilor de la nivel şcolar. Considerăm această măsură o discriminare adusă elevilor care aleg să studieze la un profil tehnologic întrun liceu care organizează exclusiv această formă de învăţământ”, susţin reprezentanţii CNE într-un comunicat remis presei.

Potrivit CNE, excluderea elevilor din învăţământul tehnologic din componenţa consiliului de administraţie contravine principiului respectării dreptului la opinie al elevului, menţionat în Legea Învăţământului Preuniversitar, promulgată luna trecută.

Totodată, Consiliul Naţional al Elevilor propune modificarea structurii consiliilor de administraţie ale liceelor cu învăţământ exclusiv tehnologic, astfel încât numărul de agenţi economici să poată fi majorat doar cu un număr impar, garantând dreptul elevilor de a fi reprezentaţi.

„Este dezamăgitor să observăm cum elevilor ce aleg să urmeze un parcurs educaţional tehnologic într-un liceu specializat exclusiv pe acest lucru le este îngrădit dreptul de a fi reprezentaţi. Sperăm că acest lucru poate fi remediat, fiind vorba despre participarea elevilor la luarea deciziilor, principiu ce trebuie să guverneze sistemul de învăţământ preuniversitar”, a declarat Miruna Croitoru, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință