Connect with us

Social

Bugetul SGG – avizat favorabil de Comisiile de buget-finanţe

Comisiile de buget-finanţe au avizat favorabil, marţi, cu 24 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”, bugetul Secretariatului General al Guvernului pe 2022

Comisiile de buget-finanţe au avizat favorabil, marţi, cu 24 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”, bugetul Secretariatului General al Guvernului pe 2022, fără amendamente admise.

Potrivit proiectului de buget, SGG are alocată suma de 2.857.612.000 lei credite de angajament şi 2.829.805.000 credite bugetare, în creştere faţă de 2021 cu 5,62%, respectiv cu 1,07%.

Au fost depuse peste 3.600 de amendamente, care nu au fost susţinute şi considerate respinse.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat că „bugetul este unul echilibrat, evident insuficient”, dar se va lua din nou în discuţie la rectificarea bugetară.

„Bugetul SGG înseamnă atât cifrele care vizează bugetul Secretarului general, ca şi instituţie, cât al unui număr de alte 13 instituţii, autorităţi, directorate care sunt în coordonarea, în subordonarea sau finanţarea SGG. Acestea sunt: Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Romi, Departamentul de Luptă Antifraudă, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Secretariatul de stat pentru Culte, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale, Administraţia Naţională a Rezervelor de stat şi Probleme speciale, Departamentul pentru românii de pretutindeni şi Departamentul pentru relaţia cu Republica Moldova. (…) Bugetul aş putea spune că este unul echilibrat, evident că insuficient, dar în mod evident, în funcţie de execuţia bugetară, la rectificarea bugetară, care este foarte posibil să aibă loc în luna august, în funcţie de cifrele pe care le încadrăm atunci, de modul în care se adună bani la bugetul de stat, o să reluăm discuţiile cu Ministerul de Finanţe”, a precizat Neacşu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință