Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti continuă acţiunile de sprijin pentru comunităţile defavorizate şi oferă posibilitatea ca 60 de liceeni să experimenteze viaţa de student.
Universitatea va derula cea de-a doua ediţie a proiectului „A fi sau a nu fi student la UNATC”.
Prin activităţile propuse, profesorii şi studenţii universităţii se vor transforma în mentori şi tutori pentru participanţi. Aceştia vor beneficia de consiliere profesională în domeniul artistic şi vor experimenta viaţa unui student la Teatru sau Film, timp de 14 zile.
„Şcoala de vară UNATC destinată adolescenţilor aduce plusvaloare pentru toate părţile implicate: elevii pot da contur visului de a avea o carieră de succes în domeniu, iar studenţii au ocazia să devină mentori pentru posibili noi candidaţi, oferind consultanţă participanţilor pe durata desfăşurării evenimentului. În acelaşi timp, UNATC îmbunătăţeşte legătura cu învăţământul preuniversitar, adăugând încă un exemplu de bune practici la capitolul orientare şi consiliere profesională pe profilul vocaţional”, a declarat prof.univ. Bogdana Darie.
La ediţia din acest an, invitaţia a fost lansată elevilor de la liceele de artă şi celor care fac parte din trupe de teatru.
Tineri din judeţele Argeş, Prahova, Buzău, Gorj, Vrancea, Brăila, Galaţi şi Tulcea vor participa în programul Şcolii de vară în perioadele 24 iulie – 7 august, respectiv 15 – 29 august.
Subproiectul „A fi sau a nu fi student UNATC” se adresează elevilor de liceu şi vizează orientarea şi consilierea acestora în vederea continuării studiilor universitare şi a posibilităţii de a alege o carieră în domeniul artistic. Pe durata unei Şcoli de vară, cu ajutorul profesorilor şi studenţilor (licenţă, master, doctorat), precum şi al absolvenţilor, liceenii se vor familiariza cu oferta educaţională a Facultăţii de Teatru şi a Facultăţii de Film UNATC şi vor descoperi în ce constau meseriile din domeniile teatru şi artele spectacolului, cinematografie şi media.
Vor fi organizate ateliere de jocuri artistice educaţionale care detectează abilităţi specifice teatrului şi filmului, se vor viziona producţii de licenţă şi master. De asemenea, vor avea loc vizite la un teatru, un platou de filmare şi principalele puncte de interes cultural din Bucureşti.
Activităţile sunt gratuite, prin finanţarea ME-UMPFE în cadrul schemei de granturi pentru universităţi – Programe de vară de tip punte (SGCU – PV) derulate în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar – ROSE.