Connect with us

Eveniment

Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită de Partida Romilor „Pro-Europa” organizaţia municipală Târgovişte

Partida Romilor Pro Europa – subfiliala Târgovişte organizează duminică, 07.04.2019, un eveniment prin care se va marca “Ziua Internaţională a Romilor.”

 „Dupa cum bine stiti, incepand cu anul 1971, in cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie sa devina Ziua Internationala a Romilor din intreaga lume, motiv pentru care a 48 – a aniversare nu poate trece neobservata in cadrul organizatiei din Municipiul Targoviste.

Scopul acestei zile ste acela de a atrage atentia societatii asupra problemelor cu care se confrunta romii, dar in cadrul evenimentului ce va avea loc duminica, 07.04.2019, vom incerca sa depasim aceasta bariera, atat prin modul de organizare, cat si prin subiectele care vor fi dezbatute.

Va fi elaborat si prezentat un film documentar privind evolutia romilor, vor fi prezenti invitati de seama ai etniei, cu rezultate deosebite in domeniile in care activeaza, vom avea placerea de a fi partasi la un recital muzical de exceptie, precum si alte surprize.

Ne aflam intr-o etapa de transformari si cautam solutii viabile pentru a depasi impasul social, politic si cultural. Trebuie identificata abordarea cea mai eficienta in politicile publice pentru romi, care sa contureze solutii viabile atat pentru prezent cat si pentru viitor.

Consider ca romii reprezinta o importanta resursa umana, nu un grup vulnerabil: romii sunt o populatie tanara, singura categorie de populatie cu rata natalitatii in crestere, o valoare inestimabila pe care alte state nu o detine”, a declarat preşedinte Partida Romilor Pro Europa – subfiliala Târgovişte, Tudorică Răducanu.

Evenimentul se va desfăşura la Restaurantul Royal Residence din Municipiul Târgovişte, începand cu orele 17:00.

But bersa angle, Romale! La mulți ani tuturor romilor!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință