Connect with us

Evenimente Actiuni

Ziua Internaţională a Romilor a fost sărbătorită şi la Bistriţa

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş i-a invitat pe toţi cei care sunt legaţi sufleteşte de această etnie la un cocktail, atmosfera urmând să fie întreţinută de un grup instrumental din cadrul Ansamblului Profesionist “Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud cu soliştii Mirela Petruş şi Ioachim Spân. De asemenea, la sărbătoare au mai fost prezente formaţiile de dansuri ţigăneşti “Tarne Talente” al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 din Bistriţa, “Chel şucar” din Josenii Bârgăului şi “Ilo Romano” din Sîncraiu de Mureş, la care s-a adăugat şi formaţia de dansuri orientale din Bistriţa.

La eveniment au fost aşteptaţi să participe reprezentanţii la vârf ai autorităţiilor locale şi judeţene, preşedinţi de partide politice, primari de oraşe şi comune din Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Emil Neia Lăcătuş a împărţti pliante şi alte materiale promoţionale prin care s-a marcat în marile comunităţi de romi din judeţul Bistriţa-Năsăud marea Sărbătoare a Etniei.

În anul 2002, în 8 aprilie s-a sărbătorit jubileul milenar reprezentând 1000 de ani de atestare a romilor în Europa. Cu acest prilej unic, în numeroase ţări de pe toate continentele s-a desfăşurat Ceremonia Râului. Lumânări aprinse şi flori au fost aruncate pe ape în memoria strămoşilor romi care şi-au început, acum un mileniu, drumul către Europa, apoi către cele două Americi şi mai departe.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință