Connect with us

La zi

Zilele „Mihai Viteazul”, festival medieval organizat la Craiova în weekend

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează, în perioada 19-21 mai, cea de-a IX-a ediţie a festivalului medieval Zilele „Mihai Viteazul”, eveniment ce îşi propune să aducă în prim-plan istoria şi cultura medievală.

Potrivit organizatorilor, festivalul va debuta pe data de 19 mai, la ora 20,00, cu o paradă a costumelor medievale, care va porni de la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi va ajunge în Piaţa Mihai Viteazul, locul de desfăşurare al primului spectacol. Începând cu ora 21,00, publicul va asista la un impresionant spectacol de jonglerie cu foc.

Tot în cadrul festivalului, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova va avea loc conferinţa „Cavaleri şi cavalerism”, susţinută de istoricii Cristian Moşneanu şi Ştefan Dumitrache.

În zilele de 20 şi 21 mai, în Parcul „Nicolae Romanescu” se vor organiza ateliere, demonstraţii de luptă, spectacole de teatru, spectacole de dans, târg de manufactură şi spectacole de jonglerie cu foc.

„Vizitatorii vor avea ocazia să descopere secretele meşteşugurilor şi să participe la diverse activităţi recreative, menite să le ofere o experienţă autentică a vieţii medievale. Organizăm acest eveniment cu convingerea că publicul va aprecia eforturile de a aduce în prim-plan cultura medievală. Îi invităm pe toţi cei interesaţi să ia parte la această experienţă unică şi să descopere povestea lui Mihai Viteazul şi a timpurilor sale”, susţin reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demetrescu.

Accesul la eveniment este gratuit, iar organizatorii le recomandă vizitatorilor să se îmbrace în costume medievale, „pentru a completa experienţa autentică pe care festivalul o oferă şi pentru a participa la concursul de costume medievale ce se va desfăşura în ziua de 20 mai”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință