Connect with us

Remember

Zilele filmului „MEMORIA HOLOCAUSTULUI”

Cea de-a patra ediție Zilele Filmului „Memoria Holocaustului” este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Goethe din București, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania și al Independența Film, în contextul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Documentare și producții artistice internaționale ne amintesc de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României, Holocaustul. Ne vorbesc despre o realitate care astăzi ne este străină, despre atrocități pe care nu le putem înțelege, dar care au existat. Ne arată cum aceste evenimente și-au pus amprenta asupra celor care le-au trăit și asupra generațiilor care le-au urmat, ne aduc în prim-plan dileme despre dreptate, răzbunare sau iertare și ne avertizează în privința riscului de a uita istoria.

În perioada 27-29 ianuarie 2022, la Cinema Muzeul Țăranului, vor avea loc proiecții de filme pe tema Holocaustului. Accesul este GRATUIT, dar locurile trebuie rezervate în prealabil pe eventbook.ro

Măsuri de siguranță la cinema

  • Accesul la Cinema Muzeul Țăranului se realizează în conformitate cu normele legislative care stabilesc măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • Participarea la proiecțiile cinematografice este condiționată de prezentarea unui certificat digital valid care să ateste vaccinarea sau vindecarea de Covid sau prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau ANTIGEN nu mai vechi de 48 de ore.
  • Purtarea măștii în sală este obligatorie.

Filme

Joi, 27 ianuarie
18:00     Deschiderea oficială.
18:30 –  Labyrinth of Lies/Labirintul minciunilor, 2h05`, Giulio Ricciarelli, film artistic.

Vineri, 28 ianuarie
18:00 –  Charging the Rhino/Înfruntând rinocerul, 52`, Simcha Jacobovici, documentar.
19:15  –  The Accountant of Auschwitz/ Contabilul de la Auschwitz, 1h20`, Matthew Shoychet, documentar.

Sâmbătă, 29 ianuarie
17:00 –  Phoenix, 1h38`, Christian Petzold, film artistic.
19:00 – Persian Lessons /Lecții de persană, 2h07`, Vadim Perelman, film artistic.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință