Connect with us

News

Zeci de romi au documente de identitate noi

Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov, Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Rupea, au desfasurat cea de-a doua caravana din cadrul proiectului „Acces la servicii sociale de baza pentru persoane vulnerabile din judetul Brasov”.

Actiunea s-a desfasurat timp de 3 ore la sediul Primariei Racos adresandu-se persoanelor de etnie roma din comuna. Sprijinul a constat in intocmirea dosarelor pentru otinerea actelor de identitate/stare civila, precum si suportarea contravalorii emiterii cartii de identitate, in caz de expirare si/sau preschimbare, schimbarea domiciliului, pierderea documentului de identitate sau in momentul implinirii varstei de 14 ani si a taxei de eliberare a adeverintelor de domiciliu.

Au fost preluate documentele pentru 35 persoane si au fost eliberate 3 certificate de nastere noi, cele vechi fiind deteriorate.
De asemenea, s-au realizat anchete sociale in randul beneficiarilor pe baza carora aceste persoane vor putea beneficia de servicii de asistenta si informare pentru obtinerea unor drepturi sau servicii de baza de care au fost privati prin lipsa actelor de identitate.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință