Connect with us

Educatie

World Vision România: Sute de copii din mediul rural ajutaţi să meargă la şcoală

35.8% dintre copii sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, procentul fiind şi mai mare (44,3%) în mediul rural, nivelul de sărăcie fiind principalul obstacol în calea participării copiilor la actul educaţional

Accesul şi participarea la educaţie a copiilor din rural sunt inegal distribuite în funcţie de resursele disponibile ale familiei, de implicarea părinţilor, dar şi de relaţia cu şcoala şi cu cadrele didactice, conform raportului „Bunăstarea Copilului din mediul rural 2020” al World Vision România. Astfel, 35.8% dintre copii sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, procentul fiind şi mai mare (44,3%) în mediul rural, nivelul de sărăcie fiind principalul obstacol în calea participării copiilor la actul educaţional.

– 35,8% dintre copiii din România, adică 1,2 milioane, se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar în mediul rural acest risc atinge procentul de 44,3% în cazul copiilor;

– În ianuarie 2020, peste 275.000 de copii aflaţi la vârsta învăţământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la şcoală, conform datelor INS, iar abandonul şcolar anual a atins cifra de 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial şi liceal.

Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Fundaţia World Vision România şi compania Herlitz România desfăşoară o campanie pentru dotarea a zeci de şcoli din mediile defavorizate. La 30 de ani de prezenţă în România, brandul Herlitz va dona 2% din vânzările de ghiozdane şi rucsacuri din întregul an 2021, către unităţile de învăţământ selectate împreună cu World Vision România. Selecţia are la bază criterii de vulnerabilitate precum rata de absenteism şi de abandon şcolar, lipsa de oportunităţi de lucru, şcoli cu învăţământ simultan, comunităţi cu bugete mici şi capacitate redusă de investiţie în educaţie.

În prima săptămână de şcoală, reprezentanţii companiei vor vizita 100 de copii din satele Căşeiu (jud. Cluj) şi Roşiori (jud. Ialomiţa) şi le vor oferi un ghiozdan complet echipat pentru începutul de nou an şcolar. În total, ne propunem să ajungem la cât mai mulţi din cei 1.650 de copii din proiectul „Pâine şi Mâine” al Fundaţiei World Vision din judeţele Cluj, Vaslui, Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea. Pe lângă bucuria de a primi rechizite noi, copiii vor putea să interacţioneze direct cu angajaţii Herlitz şi să afle orice doresc despre rechizitele lor preferate.

Cum poţi ajuta? În cadrul campaniei „30 de ani de Herlitz în România – Alături de fiecare generaţie”, oricine poate propune o şcoală din medii defavorizate din România care să fie integrată în actuala sau viitoarele campanii CSR ale companiei, direct pe site-ul www.herlitz.ro. Sau, poţi cumpăra un ghiozdan sau rucsac Herlitz şi astfel ajuţi şi alţi copii să beneficieze de rechizite gratuit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință