Connect with us

Social

World Vision România: Mese calde în aplicaţia Bolt Food pentru a fi comandate în sprijinul copiilor vulnerabili

Bolt Food, platforma de livrare de mâncare disponibilă în 16 ţări şi 30 de oraşe din Europa şi Africa, printre care Bucureşti şi Cluj-Napoca, se alătură misiunii World Vision România de a oferi copiilor din sate vulnerabile o masă caldă şi două ore de ajutor la teme pe zi. Sprijinul vine direct în aplicaţie, care le oferă utilizatorilor ocazia de a face bine printr-o comandă de la restaurantul preferat din Bucureşti.

Prin programul Pâine şi Mâine, fundaţia susţine în prezent peste 1250 de copii să meargă la şcoală. Pe lângă mesele calde şi ajutorul specializat pe care îl primesc în efectuarea temelor, copiii participă la activităţi de educaţie non-formală şi ateliere tematice.

În familiile vulnerabile, şcoala este lăsată de multe ori pe ultimul loc, căci în 80% dintre gospodării copiii şi tinerii de toate vârstele (de la grădiniţă la liceu) lucrează acasă – fac curăţenie, se ocupă de animale sau au grijă de alţi membri ai gospodăriei şi, în acest fel, ajung să lipsească de la ore şi să aibă rezultate slabe la învăţătură.

Susţinerea oferită prin programul Pâine şi Mâine previne riscul de abandon şcolar prin asigurarea mesei calde zilnice şi a lecţiilor de educaţie remedială.

1 din 10 copii merge la culcare flămând, iar acesta este unul dintre principalii factori ce cauzează părăsirea timpurie a şcolii. Programul Pâine şi Mâine e menit să reducă rata de abandon şcolar, prin a le oferi acestor copii motivaţia de care au nevoie să meargă în continuare la ore, să înveţe pentru a reuşi să iasă din cercul vicios al sărăciei.

În perioada 11-24 ianuarie 2021, Bolt Food alături de 39 de restaurante partenere, din multiple locaţii din Bucureşti, ajută aceşti copii să aibă în continuare parte de o masă caldă pe zi şi două ore de ajutor zilnic la teme.

„Programul ‘Pâine şi Mâine’ se potriveşte perfect în povestea Bolt Food pentru că împreună cu utilizatorii aplicaţiei vom avea ocazia să contribuim la viitorul copiilor din medii vulnerabile. Porţiile de Bunătate sunt la îndemâna tuturor celor care vor şi pot să facă un bine. Utilizatorii Bolt Food vor putea să comande de la restaurantele lor preferate şi, în acelaşi timp, vor putea dărui copiilor din familii vulnerabile şansa la educaţie. E un bine colectiv, la care am spus ‘Da’ fără nicio urmă de ezitare. Ne bucurăm să putem fi parte din ceva atât de frumos şi plin de sens, pentru că ştim cu toţii cât de importante sunt educaţia şi bunăstarea copiilor. Simţim că munca de echipă a trecut la un alt nivel şi ne dorim să putem livra cât mai multe Porţii de Bunătate.”, a declarat Andreea Magraon, Marketing Manager Bolt România.

„De patru ani de când am demarat ‘Pâine şi Mâine’, rezultatele sunt remarcabile: 70% dintre elevii din ciclul primar au obţinut calificative mai bune, 70% dintre elevii de gimnaziu au obţinut rezultate mai bune la Limba Română, 67% dintre elevii beneficiari au avut rezultate mai bune la Matematică în comparaţie cu anii anteriori, 4000 de copii au participat la Şcoala de Vară. Aceasta este confirmarea că atunci când investeşti pe termen lung în activităţi de educaţie remedială, când le oferi sprijin, înţelegere şi satisfaci nevoile primare – precum nevoia de hrană, copiii au rezultate, au şanse să iasă din cercul vicios al sărăciei. O masă caldă, o porţie de bunătate costă doar 10 lei, iar cu ajutorul Bolt Food şi al celor 39 de restaurante care au spus DA campaniei de strângere de fonduri pentru copiii din mediul rural, sperăm să strângem cât mai mult, astfel încât să acoperim nevoile copiilor care beneficiază de program”, a declarat Ştefania Sofronie, Marketing Manager, World Vision România.

Cum poţi comanda mese calde pentru copiii vulnerabili:

1. Selectezi unul dintre restaurantele din categoria „Porţia de Bunătate” din aplicaţie

2. Adaugi produsele preferate culinare în coş

3. Adaugi produsul „Bunătate şi Bunătăţuri” în coş (dacă vrei să donezi mai mult, adaugi produsul de mai multe ori)

4. Curierul îţi va aduce mâncarea la uşă, iar donaţia ta va fi transferată către World Vision România pentru a susţine cei 1250 de copii din programul „Pâine şi Mâine” care primesc zilnic o masă caldă şi ajutor la teme.

Cu doar 5 lei, contribui la educaţia şi dezvoltarea unui copil din mediul rural.

39 de restaurante din Bucureşti, din locaţii multiple, şi-au aprovizionat meniurile cu Porţiile de Bunătate. Acestea sunt: Balls, King Rolls, Dristor Kebap Delivery, Burger Van Bistro, American BBQ, Oala, Polonik, Pizzou, Nikos Greek Taverna, Nikos Greek & Fast, Maia Pizza, Papila, The Soup Carousel, Animaletto Pizza Bar, Tacos Factory, Gattini Pasta, Simbio, Sara Green, Salad Revolution, Switch Eat At Home, Samsara Dimitrie Pompeiu, Natuu, Fabio.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință