Connect with us

Social

World Vision Romania: 8 din 10 copii din rural muncesc vara în gospodărie sau în afara ei

World Vision România organizează Şcoala de vară pentru peste 10.000 de copii.

– 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei în timpul verii.

– Fundaţia World Vision România organizează ediţia 2021 a Şcolii de Vară, la care vor lua parte 10.000 de copii şi adolescenţi din mediul rural.

– Activităţile cuprind atât zona de educaţie remedială, pentru recuperarea materiei pierdute, dar şi învăţare prin joacă şi dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă: tabere, excursii vocaţionale, ateliere, cercuri de artă, campanii de voluntariat.

– Totodată, World Vision România organizează o campanie de strângere de fonduri pentru a susţine Şcoala de vară, care va dura până la finalul lunii august.

În perioada verii, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei. Foarte mulţi copii din satele României nu au mers niciodată într-o vacanţă şi unii dintre ei chiar nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. De asemenea, lunile de vară reprezintă un interval în care se instalează pierderi de învăţare – un fenomen binecunoscut, care se întâlneşte în toate ţările şi mediile sociale. Astfel, în această vacanţă de vară, peste 10.000 de copii şi adolescenţi din mediul rural vor participa la Şcoala de Vară organizată de Fundaţia World Vision România.

Şcoala de Vară presupune o serie de iniţiative de educaţie remedială, precum şi educaţie nonformală, care combină învăţarea cu joaca pentru copii. Practic, pe lângă recuperarea materiei pierdute, Şcoala de Vară are o componentă importantă de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă: excursii, drumeţii, tabere, ateliere practice, exerciţii interactive, dezbateri, jocuri (de rol şi nu numai), ateliere tematice orientate spre dezvoltarea abilităţilor de viaţă, de orientare în carieră, activităţi pentru dezvoltarea competenţelor digitale, concursuri de creaţie, concursuri sportive, cercuri de arte, activităţi recreative în aer liber sau acţiuni de voluntariat precum campanii de ecologizare.

În acest an, Şcoala de Vară World Vision se desfăşoară sub sloganul „O vară de povestit”, campania de strângere de fonduri fiind în prezent deschisă tuturor celor care doresc să ajute, prin donaţii online (https://bit.ly/3hGebcK) sau prin SMS (8864 cu textul SPERANTA – mesaj în valoare de 4 euro).

Copiii din satele româneşti suferă din cauza sărăciei

În România, lipsurile materiale în care copiii trăiesc se reflectă şi în accesul lor la resurse educaţionale: circa 40% dintre părinţii din mediul rural cumpără mai puţine rechizite şi cărţi pentru copii, pentru a face economii. În condiţiile în care bibliotecile şcolare şi cel publice sunt subfinanţate şi au fonduri de carte, uneori, foarte sărace, iar oportunităţile de petrecere a timpului liber sunt practic inexistente la sate, copiii de la ţară sunt, astfel, privaţi de şansa de a-şi trăi copilăria. Mai mult, potrivit datelor Eurostat, în România se înregistrează cea mai mică rată de participare la activităţi culturale sau sportive din UE (sub 30% din populaţia în vârstă de peste 16 ani, raportat la un interval de 12 luni).

„Şcoala de Vară este o iniţiativă care răspunde unei nevoi universale a copiilor şi se adresează elevilor de toate vârstele, de la clasa I până la a XII-a, care participă la programele noastre. Pentru cei 10.000 de copii care în aceste luni vor merge la Şcoala de Vară a Fundaţiei World Vision, vor fi singurele zile în care se vor simţi cu adevărat în vacanţă. Unii dintre ei vor recupera materia pierdută, un pas obligatoriu pentru a nu rămâne în urmă şi a merge mai departe la şcoală. Alţii vor afla ce ştiu şi pot să facă şi îşi vor descoperi pasiuni nebănuite. Pentru toţi, Şcoala de Vară înseamnă o şansă.”, explică Mihaela Nabăr, director executiv al Fundaţiei World Vision România.

Dacă vreţi să îi ajutaţi pe copiii fără posibilităţi de la sate să aibă o „o vară de povestit”, puteţi dona printr-un SMS la numărul 8864 cu textul SPERANTA (mesaj în valoare de 4 euro), sau prin pagina dedicată https://bit.ly/3hGebcK a Fundaţiei World Vision.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință