Connect with us

Social News

World Vision România: 2 din 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare

La nivel ţării noastre, 2 din 10 copii spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare, conform ultimului raport Bunăstarea copilului din mediul rural realizat de World Vision România.

Totodată, 14% dintre copiii cu vârsta între 15 şi 18 ani mănâncă o pâine sau mai mult pe zi. Acelaşi procent de tineri se duc frecvent sau întotdeauna la culcare nemâncaţi, iar pentru 9% aceasta este o rutină.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale fundaţiei World Vision România pentru asigurarea bunăstării şi echităţii de hrană este Pâine şi Mâine, prin care în prezent peste 1.400 de copii de la sate primesc zilnic o masă caldă la şcoală şi două ore de ajutor pentru teme.

Majoritatea părinţilor (97%) sunt de acord că e vital ca copiii să mănânce la şcoală, astfel 85% susţin ca guvernele să finanţeze un program alimentar la şcoală. În acelaşi studiu, numai 40% dintre părinţi afirmă că proprii lor copii au primit o masă la şcoală în ultima lună.

75% dintre adulţi consideră că guvernul nu ajută destul familiile vulnerabile din ţara lor. De asemenea, 71% cred că nu se face suficient pentru a combate malnutriţia copiilor, iar 69% au aceeaşi opinie despre criza globală a foamei.

World Vision România şi Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România solicită extinderea la nivel naţional a programului de masă caldă în şcoli, prioritizând şcolile cele mai vulnerabile. Consiliul solicită accesul la ore de educaţie nutriţională pentru copii şi părinţi deopotrivă, precum şi programe coerente pentru reducerea risipei alimentare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință