Educatie

Word Vision România: Aproape unu din doi adolescenţi între 15 şi 19 ani trăieşte în risc de sărăcie

Numărul lor a crescut cu aproape 3 procente într-un singur an

Aproape unu din doi adolescenţi români (44,5%), cu vârste între 15 şi 19 ani, trăieşte în risc de sărăcie sau de excluziune socială, conform datelor Eurostat. Mai grav este că numărul lor a crescut cu 2,7% din 2020 şi până anul trecut, România fiind ţara cu cei mai mulţi adolescenţi în risc din sărăcie din UE. Una dintre cele mai grave consecinţe ale acestui fenomen este abandonul studiilor, mai ales la trecerea din gimnaziu către liceu, atrage atenţia World Vision România.

Fundaţia susţine 120 de elevi din mediul rural să ajungă la liceu sau să-şi continue studiile liceale, printr-un parteneriat cu retailerul Pepco România. Totodată, 20 de elevi vor beneficia de stagii de practică în magazinele Pepco.

Astfel, prin programul Vreau în clasa a 9-a, adolescenţii vor participa la activităţi de educaţie non-formală precum:

* sesiuni de dezvoltare personală şi de orientare profesională;

* meditaţii pentru disciplinele şcolare, inclusiv cele de examene;

* mentorat cu angajaţi din multinaţionale şi antreprenori;

* consiliere psihologică;

* stagii de practică;

* tabere de vară şi alte excursii.

Elevii care vor beneficia de acest pachet de servicii au între 14-19 ani şi învaţă în 25 de licee din mediul rural din judeţele: Iaşi, Vaslui, Dolj, Vâlcea, Cluj, Buzău, Gorj, Mehedinţi şi Olt.

Programul Vreau în clasa a 9-a a fost lansat de World Vision România în 2008 ca răspuns la nevoia elevilor din mediul rural de a-şi continua studiile după terminarea gimnaziului. Beneficiarii acestui program sunt proaspeţi absolvenţi de gimnaziu sau liceeni îşi doresc să-şi continue studiile, dar nu au posibilităţi materiale.

Principalele criterii de selecţie a elevilor sunt: situaţia socio-economică a familiei, media şcolară anuală (să fie peste 7) şi motivaţia acestora pentru a continua studiile.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version