Connect with us

La zi

„Vrem Respect”: Preşedintele Emil Neia Lăcătuş, alături de elevii din comuna Petru Rareş

Preşedintele sucursalei Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor PE, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş a fost prezent în prima zi a noului an şcolar 2019-2020, în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din comuna Petru Rareş. Invitaţia a venit din partea conducerii acestei şcoli, la eveniment fiind prezent şi primarul Vasile Cocos, viceprimarul, liderii PRPE ai sucursalei comunei Petru-Rares, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi clerici.

În acest context, preşedintele Emil Neia Lăcătuş, a subliniat faptul că la şcoala gimnazială din Petru Rareş, din cei 364 de elevi, 165 sunt de etnie roma.

În faţa celor prezenţi, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a vorbit despre campania „Vrem Respect”, campanie, care va avea drept punct de pornire, comuna Petru Rareş şi se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie 2019.

Emil Neia Lăcătuş le-a transmis părinţilor să îşi trimită copiii la şcoală, să investească în ei pentru că educaţia este calea spre succes!

„Va trebui să identificăm problemele şi nevoile populaţiei de etnie romă din comuna Petru Rareş, în domeniul educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, culturii şi în domeniul socio-economic, urmând să completam o Fişă a Localităţii. De asemenea, vom face o serie de informări cu privire la accesul membrilor comunităţii locale de romi la educaţie, sănătate, muncă, acte de identitate şi de proprietate a caselor sau terenurilor. Vom organiza întâlniri cu primarul comunei Petru Rareş şi cu autorităţile locale în vederea analizării problemelor şi nevoilor identificate şi găsirea unor soluţii fezabile pentru rezolvarea acestora”, a explicat Emil Neia Lăcătuş.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință