Connect with us

La zi

Vrancea: Două blocuri de locuințe sociale vor fi construite la Suraia

Primăria Suraia va construi 2 blocuri de locuințe sociale a câte 12 apartamente fiecare. Investiția a fost scoasă la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Fiecare bloc va avea demisol, parter și două etaje.

Firma care va câștiga licitația va trebui să execute următoarele lucrări: Servicii de proiectare și inginerie – Faza Proiect tehnic, Detalii de execuție, verificare tehnică și asistență tehnică proiectant aferente obiectivului de investiție; Execuție lucrări – amenajarea terenului, asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, construcții și instalații, utilaje si echipamente tehnologice, organizare de șantier. „Se vor construi 2 blocuri a câte 12 apartamente fiecare, structurate ca demisol+parter+2 etaje, blocurile au o formă dreptunghiulară cu dimensiunile: lungime – 24,45 m și lățime 14,60 m, fiecare apartament are o suprafață de 75,75 mp“, se arată în descrierea investiției existentă pe SEAP. Valoarea totală estimată a investiției este de 13,1 milioane lei.

Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că investiția în locuințe sociale a apărut ca urmare a numărului mare de solicitări de locuințe venite din partea unor familii cu venituri foarte mici. „Avem peste 40 de familii în Suraia care solicită locuințe sociale. În acest context am demarat acest proiect de construire a două blocuri cu câte 12 apartamente fiecare încadrate la categoria locuințe sociale. Investiția are o valoare estimată de peste 13 milioane de lei, este finanțată prin Agenția Națională a Locuinței (ANL). De reținut că la nivelul comunei Suraia nu mai avem terenuri pe care să le putem acorda celor care vor să-și construiască o locuință“, a precizat primarul Vasile Grosu.

Sursa: monitoruldevrancea.ro

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință