Connect with us

Educatie

Vrancea: Doisprezece elevi de etnie romă au intrat la liceu pe locurile speciale

Doisprezece elevi de etnie romă au intrat la liceu pe locurile speciale din judeţul Vrancea

Doisprezece elevi de etnie romă au intrat la liceu pe locurile special destinate acestei minorităţi iar reprezentanţii Partidei Romilor Vrancea susţin că numărul mic al copiilor romi care ajung la liceu se datorează situaţiei financiare precare a părinţilor.

„Foarte mulţi copii de romi încearcă să îşi formeze un viitor prin muncă după terminarea celor opt clase sau preferă şcoala profesională, pentru că învaţă mai puţini ani şi au posibilitatea să deprindă o meserie. Mulţi se gândesc că împovărează ulterior familiile mergând la liceu şi preferă să muncească, să îşi ajute părinţii încă de la vârste mici. Şi atunci, din cauza situaţiei financiare, renunţă la a mai merge la şcoală. Aceasta este concluzia pe care am tras-o de-a lungul anilor, vorbind cu copiii şi părinţii. Dar la o anumită vârstă se regăsesc în situaţia de a avea nevoie de şcoală şi merg să îşi termine studiile prin programele desfăşurate de Ministerul Educaţiei. Doisprezece elevi, din punctul meu de vedere, sunt puţini. Noi ne-am dori ca mesaje organizaţiei noastre să ajungă la cât mai mulţi copii şi părinţi romi, pentru că numai prin educaţie putem să dezvoltăm comunităţile noastre”, a declarat liderul Partidei Romilor filiala Vrancea, Toader Constantin.

Potrivit statisticilor IŞJ Vrancea, 15 elevi au solicitat repartiţia la liceu pe locurile destinate minorităţii rome, însă numai 12 dintre aceştia au avut media generală de admitere la liceu peste 5,00, aşa cum prevede metodologia, şi au putut fi repartizaţi.

Printre aceştia se numără elevi de la Focşani, Mărăşeşti, Adjud, Suraia, Sihlea, Tâmboeşti şi Slobozia Bradului. Majoritatea au fost repartizaţi la licee din municipiul Focşani şi Adjud, iar un elev a optat pentru un liceu din Râmnicu Sărat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință