Connect with us

Social

Veşti bune pentru cei care nu deţin acte pentru case şi terenuri

Toate terenurile şi clădirile din România, inclusiv apartamentele vor fi înregistrate gratuit

Toate imobilele, respectiv toate terenurile şi clădirile din România, inclusiv apartamentele vor fi înregistrate gratuit cu bani de la ANCPI.

Agenţia Naţionala de Cadastru şi Publicitate Imobiară (ANCPI) a publicat, recent, pe pagina internet (http://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html) lista localităţilor în care se face cadastru gratuit pentru cetăţeni dar şi cea în care s-a finalizat înregistrarea sistematică.

Potrivit ANCPI, în prezent se desfăşoară lucrări de cadastru gratuit în peste 800 de localităţi din întreaga ţară. Dintr acestea, în peste 700 sunt lucrări în extravilan(ex. terenuri agricole), iar in restul, înregistrarea proprietăţilor se face la nivelul întregii localităţi.

De la începutul Programului Naţional au fost deschise, gratuit pentru cetăţeni, aproape 270.000 de cărti funciare. Dintre acestea, aproape 130.000 au fost înregistrate numai în cursul anului trecut.

Pentru mai multe detalii privind localităţile în care cetăţenii beneficiază gratuit de cadstru, accesaţi site-ul ANCPI: http://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html

Primarii interesaţi să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanţare cu oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) începând cu luna aprilie, lucrările fiind gratuite pentru cetăţeni.

În 2019, fiecare primărie poate primi 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste 4 miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanţare poate fi bugetul local al primăriilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință