Connect with us

Politic

Valeriu Nicolae, un cetățean român de etnie romă, a fost numit reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei (CoE) pentru chestiuni legate de romi

”Este o mare onoare și responsabilitate pentru mine să mă alătur echipei secretarului general”, a declarat Nicolae.

‘Aștept cu nerăbdare să lucrez pentru Consiliul Europei și în special cu echipa reprezentantului special al secretarului general pentru sprijinul romilor și să continui să fac să avanseze agenda pentru drepturile omului în statele membre ale Consiliului Europei’, a adăugat Valeriu Nicolae.

”Din 1999, am urmărit îndeaproape dezvoltarea cadrului legal și  activitatea practică a CoE, căutând soluții pentru incluziunea socială a romilor și a grupurilor vulnerabile la nivelul de bază. Cred cu fermitate în colaborarea cu statele membre și în construirea de alianțe strategice cu toți partenerii strategici ai CoE pentru a avea societăți deschise și incluzive care respectă drepturile omului în cazul tuturor persoanelor”, a mai precizat Nicolae.

Potrivit comunicatului CoE, Nicolae aduce o experiență bogată și diversă echipei reprezentantului special al secretarului general pentru sprijinul romilor. Înainte de a deveni reprezentant social, el a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Anterior, Valeriu Nicolae a deținut poziții de nivel înalt la câteva ONG-uri internaționale majore, precum World Vision, Open Society Institute și Rețeaua ONG-urilor europene pentru drepturile romilor (ERGO).

De asemenea, el este fondator al think-tank-ului Policy Centre for Roma and Minorities și cofondator al European Roma Policy Coalition. De asemenea, Valeriu Nicolae este producător de film și scriitor.

Nu în ultimul rând, el a primit în 2013, de la președintele Parlamentului European Martin Schulz, Premiul European pentru Cetățenie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință