Connect with us

Educatie

Vâlcea: 28 de şcoli vor primi granturi de până la 189.000 de euro pentru reducerea abandonului şcolar

Un număr de 28 de unităţi de învăţământ din Vâlcea au fost selectate de Ministerul Educaţiei în cadrul Programului Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar

Un număr de 28 de unităţi de învăţământ din Vâlcea au fost selectate de Ministerul Educaţiei în cadrul Programului Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar şi vor primi fonduri prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru desfăşurarea de activităţi menite să îi determine pe elevi să nu mai renunţe de timpuriu la şcoală, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea.

Inspectorul şcolar general vâlcean, Mihaela Andreianu, a precizat că şcolile selectate în această primă etapă a programului sunt dintre cele peste 70 identificate la începutul acestui an în tot judeţul, acestea urmând să beneficieze de granturi între 70.000 şi 189.000 de euro pentru realizarea în următorii trei ani de proiecte care să îi convingă pe copiii din medii defavorizate să frecventeze şcoala pe o perioadă cât mai îndelungată.

„Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educaţie, care conţine un set de instrumente pentru identificarea elevilor în risc de abandon şcolar şi înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea şi implementarea unor măsuri de prevenire şi reducere a abandonului la nivelul şcolii. Scopul principal al proiectului îl reprezintă prevenirea abandonului şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii şi, implicit, creşterea ratei de tranziţie de la învăţământul secundar inferior gimnazial la învăţământul secundar superior liceu sau învăţământ profesional şi tehnic. În cadrul proiectului se vor desfăşura activităţi de tip after school, dotare şcoli cu echipamente IT, organizarea de activităţi extracurriculare: participare tabere, excursii etc., de care vor beneficia un număr de 1.787 de copii”, a precizat reprezentanta IŞJ Vâlcea.

Finanţarea totală pentru judeţul Vâlcea este de peste 2,9 milioane de euro, printre unităţile şcolare selectate fiind şi trei licee – Liceul „Gheorghe Surdu” din Brezoi, Liceul Tehnologic „Căpitan N. Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea şi Liceul Tehnologic Grădiştea.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință