Connect with us

Educatie

USAMV Iaşi a eliminat taxa de înscriere. Peste 1.500 de locuri disponibile pentru licenţă şi master

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi a informat, luni, că a eliminat taxa de înscriere, peste 1.500 de locuri fiind disponibile la admiterea din luna iulie pentru studii de licenţă şi pentru masterat.

Potrivit reprezentanţilor USAMV din Iaşi, numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru absolvenţii de liceu este de 955, dintre care 650 locuri sunt cu finanţare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă. Un număr de 25 de locuri de la buget sunt prevăzute pentru absolvenţii liceelor din mediul rural.

În ceea ce priveşte studiile de masterat, absolvenţii de facultate au la dispoziţie 555 de locuri, dintre care 440 sunt la buget.

„Noutatea Admiterii 2020 este aceea că la USAMV Iaşi s-a eliminat taxa de înscriere, decizia fiind unică în ţară. Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie, va avea loc înscrierea candidaţilor pentru admiterea din sesiunea iulie 2020 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină Veterinară. Trebuie menţionat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa www.admitere.uaiasi.ro, cât şi la sediul facultăţilor”, menţionează cei de la USAMV, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, admiterea candidaţilor la USAMV din Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).

Studenţii USAMV Iaşi beneficiază de numeroase facilităţi, condiţii moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale ţării, ateliere de microproducţie a berii, procesare a laptelui, a cărnii, patiserie şi panificaţie, cazare în campusul studenţesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie şi cu spălătorie, precum şi de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință