Connect with us

Educatie

Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs peste 6.000 de locuri la programele de licenţă

Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs, pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, aproximativ 11.000 de locuri, la licenţă şi masterat.

Potrivit unui comunicat, pentru programele de studii de licenţă vor fi disponibile 3.000 de locuri la buget, cu 140 mai multe faţă de anul trecut, şi alte aproape 3.000 de locuri la taxă, la care se adaugă aproximativ 1.400 de locuri la programele de studii de licenţă la distanţă sau cu frecvenţă redusă.

Pentru programele de studii de masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget şi aproape 1.800 de locuri la taxă.

Şi în acest an, candidaţii olimpici vor fi admişi fără concurs.

Totodată, absolvenţii care sunt şefi de promoţie ai liceelor din care provin, cei care obţin media 10 la Bacalaureat, dar şi membrii loturilor olimpice ale României care au participat la competiţii internaţionale vor primi din partea Universităţii Transilvania un laptop şi, dacă este nevoie, cazare şi o masă gratuită la cantină pe parcursul întregului an universitar (exceptând vacanţele).

La fel ca şi în anii precedenţi, şi de această dată, Universitatea Transilvania din Braşov oferă locuri speciale pentru candidaţii cu dizabilităţi, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural şi pentru românii de pretutindeni.

Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Braşov se face online (pe admitere.Unitbv.ro), prin aplicaţia dedicată, unde candidaţii trebuie să-şi completeze datele personale şi să încarce documentele solicitate.

Aplicaţia de înscriere va fi deschisă până în 17 iulie, ora 13,00, pentru facultăţile la care se organizează probe de concurs şi până în 19 iulie, ora 13,00, la facultăţile fără probe de concurs, anunţă sursa citată.

Primele rezultate vor fi afişate în 22 iulie, pe site-urile facultăţilor.

La majoritatea facultăţilor admiterea se face pe baza notelor de la Bacalaureat. Excepţie fac 4 facultăţi unde vor fi probe scrise şi/ sau practice. Astfel, la Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum şi la programul de studii „Kinetoterapie şi motricitate specială” de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane admiterea va consta şi într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultăţile de Muzică, de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane şi de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, admiterea va consta din probe practice şi de competenţe, mai spun reprezentanţii Universităţii.

Taxele de înscriere rămân neschimbate şi anul acesta: 200 de lei la toate facultăţile (excepţie face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei). Taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.700 şi 7.400 de lei pe an.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință