Connect with us

Educatie

Universitatea Transilvania din Braşov: 10.840 de locuri la licenţă şi masterat

Pentru admiterea din sesiunea iulie, Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs în total 10.840 de locuri, la licenţă şi masterat.

Pentru programele de studii la licenţă vor fi disponibile aproape 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe faţă de anul trecut şi alte 3.000 de locuri la taxă. Pe lângă acestea se adaugă aproximativ 1400 locuri la programele de studii la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Pentru programele de studii la masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget şi aproape 1.800 de locuri la taxă.

Ca o noutate, în acest an, la universitatea noastră, sunt 2 noi programe de studii

Şi în acest an înscrierea candidaţilor se va face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 15 iulie ora 13:00, iar admiterea se realizează pe bază notelor de la dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate.

Excepţie fac Facultăţile de Medicină, Muzică, Educaţie fizică şi sporturi montane şi Psihologie şi ştiinţele educaţiei la care vor fi organizate probe de concurs.

La Facultatea de Medicină, probele scrise vor avea loc în 20 şi 21 iulie, la Facultatea de Educaţie fizică şi Sporturi montane, în 17 iulie, iar la Facultatea de Muzică şi Facultatea de Psihologie şi ştiinţele educaţiei între 17 şi 19 iulie.

54 de candidaţi admişi la Universitatea Transilvania din Braşov în sesiunea de admitere iulie 2022, maxim 3 candidaţi de la fiecare dintre cele 18 facultăţi beneficiază de programul UNITBV susţine performanţa, program care se adresează elevilor din clasa a XII-a căror medie a notelor din clasele IX-XII este mai mare sau egală cu nota 8 şi care au dificultăţi financiare.

Candidaţii admişi la programele de licenţă care au absolvit liceul ca şefi de promoţie ori au fost membri ai loturilor olimpice şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop. Totodată, vor primi cazare la cămin (dacă este cazul) şi o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Taxele de şcolarizare şi cele de înscriere rămân neschimbate: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultăţile, excepţie face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei, iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 7.000 de lei pe an.

Detalii privitoare la condiţiile de admitere la fiecare program de studii se găsesc pe pagina web a Universităţii, la secţiunea „Admitere”.

Mai multe informaţii pe site-ul universităţii la secţiunea admitere.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință