Connect with us

Educatie

Universitatea Politehnica din Timişoara începe înscrierile online pentru admiterea de toamnă

UPT a început înscrierile online pentru sesiunea de admitere de toamnă, pe locurile rămase neocupate, care va avea loc pe bază de concurs de dosare, rezultatele finale urmând să fie afişate în 15 septembrie

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) a început înscrierile online pentru sesiunea de admitere de toamnă, pe locurile rămase neocupate, care va avea loc pe bază de concurs de dosare, rezultatele finale urmând să fie afişate în 15 septembrie.

Pentru sesiunea de admitere de toamnă au rămas locuri disponibile în cadrul a opt facultăţi – Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului; Facultatea de Construcţii; Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale; Facultatea de Inginerie Electrică şi Energetică; Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi; Facultatea de Mecanică; Facultatea de Inginerie din Hunedoara şi Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, anunţă un comunicat al UPT.

Depunerea dosarelor se realizează prin intermediul platformei ENROLL (https://admitere.upt.ro/), care permite candidaţilor să parcurgă toţi paşii procesului de înscriere, urmând ca între 1 – 10 septembrie depunerea dosarelor să se poată efectua şi fizic, în centrele de admitere din cadrul facultăţilor.

Universitatea Politehnica Timişoara le pune la dispoziţie viitorilor studenţi o bază materială considerabilă care cuprinde cămine recent modernizate, patru baze sportive (cu bazin de înot, terenuri de tenis, fotbal, baschet, handbal, săli de forţă etc., toate puse gratuit la dispoziţia studenţilor), cea mai modernă bibliotecă universitară, restaurant studenţesc, laboratoare, amfiteatre, săli de curs şi de seminar, ateliere, televiziune proprie, un campus virtual, centru cultural, muzeu.

În ceea ce priveşte viaţa studenţească, ligile prezente în fiecare facultate sunt deosebit de active şi derulează nenumărate proiecte şi activităţi în toate domeniile de interes, iar prin programele internaţionale studenţii pot beneficia de burse de studiu sau stagii de practică în universităţi din toată lumea, arată reprezentanţii UPT.

Totodată, Universitatea Politehnica Timişoara sprijină antreprenoriatul. Preocuparea de a atrage noi finanţări este permanentă pentru că studenţii din domeniile tehnice pot veni cu idei care să aducă valoare în piaţă, însă au nevoie de un imbold pentru a face primii paşi în antreprenoriat, precizează sursa citată.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință