Connect with us

Educatie

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi oferă peste 3.450 de locuri bugetate şi cu taxă pentru Admiterea 2022

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (UDJG) oferă 3.458 de locuri bugetate şi cu taxă pentru Admiterea 2022

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (UDJG) oferă 3.458 de locuri bugetate şi cu taxă pentru Admiterea 2022, care a început luni, informează Departamentul de Comunicare, Promovare şi Relaţii Publice a instituţiei.

Potrivit sursei citate, din cele 3.458 de locuri 1.520 sunt bugetate la licenţă, iar 1.938 sunt cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate merg către Facultatea de Medicină şi Farmacie (263). Urmează, în ordine descrescătoare: Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor (217), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (190), Facultatea de Inginerie (150), Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila (103), Educaţie Fizică şi Sport (100) şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie (100).

Pentru candidații de etnie romă sunt disponibile 12 locuri la licență și câte 2 locuri pentru master și doctorat.

Facultatea Transfrontalieră dispune, la admiterea din vară, de 275 de locuri la buget cu bursă, dedicate românilor de pretutindeni, iar Facultatea de Arhitectură Navală, unică în ţară, are pregătite, anul acesta, 60 de locuri la buget.

Şi pentru admiterea de anul acesta au fost prevăzute locuri speciale destinate absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din sistemul de protecţie socială, celor din mediul rural, dar şi celor care au absolvit o facultate la UDJG şi doresc să o urmeze pe a doua.

La aproape toate facultăţile, admiterea se face pe bază de dosar, ponderea mediei de la Bacalaureat oscilând între 50% şi 100%, în funcţie de specificul fiecăreia. Examen se organizează doar la Facultatea de Medicină şi Farmacie, în zilele de 24 şi 25 iulie.

Prima etapă a Admiterii 2022 este de înscriere a candidaţilor, online sau fizic, în intervalul 4-16 iulie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință