Connect with us

Educatie

Universitatea de Vest din Timişoara: 20 de locuri pentru candidaţii de etnie romă

UVT ofertează peste 10.000 de locuri, în cadrul procesului de admitere din anul 2024, dintre care peste 4.300 finanţate de la bugetul de stat.

Viitorii studenţi ai Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă – admitereonline.uvt.ro. Peste o mie de candidaţi şi-au creat deja cont pe această platformă de admitere online.

Oferta educaţională a Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) pentru anul universitar 2024-2025 este formată din 81 de programe de studii universitare de licenţă şi 102 programe de studii universitare de masterat, din 35 de domenii de studii. Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile AICI: https://admitere.uvt.ro/procesul-de-admitere/locuri-disponibile/

UVT scoate la concurs aproximativ 6200 de locuri la programele de studii universitare de licenţă, dintre care 2850 finanţate de la bugetul de stat, respectiv aproximativ 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, peste 1500 dintre acestea fiind finanţate de la bugetul de stat.

O parte dintre aceste locuri sunt destinate unor categorii specifice de candidaţi, după cum urmează:
– 65 de locuri finanţate de la bugetul de stat, la ciclul de studii universitare de licenţă, pentru candidaţii absolvenţi ai liceelor din mediul rural;
20 de locuri finanţate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licenţă, respectiv 7 locuri la ciclul de studii universitare de masterat, pentru candidaţii de etnie romă;
– câte 25 de locuri finanţate de la bugetul de stat, atât la ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi la ciclul de studii universitare de masterat, pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale sau proveniţi din centrele de plasament / din sistemul de protecţie socială şi celor cu cerinţe educaţionale speciale sau cu dizabilităţi.

Totodată, pentru candidaţii români de pretutindeni, UVT oferă în acest an 250 de locuri finanţate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de licenţă (150 de locuri cu bursă şi 100 de locuri fără bursă) şi 109 locuri finanţate de la bugetul de stat la ciclul de studii universitare de masterat (70 de locuri cu bursă şi 39 de locuri fără bursă).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință