Connect with us

La zi

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti: Ziua Recoltei – Simfonie de culori, gusturi şi arome

Toamna Horticolă Bucureşteană, aflată la a patra ediţie, îşi deschide porţile între 6 şi 9 octombrie 2022

Toamna Horticolă Bucureşteană, aflată la a patra ediţie, îşi deschide porţile între 6 şi 9 octombrie 2022, în Campusul Agronomie-Herăstrău, din Bd. Mărăşti, nr. 59.

Peste 60 de expozanţi cu profil horticol prezintă şi oferă spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse în ţară de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi şi ardei. Producătorii prezenţi la Toamna Horticolă Bucureşteană expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit şi delicii tradiţionale.

Odată cu creşterea interesului pentru o viaţă sănătoasă, fructele şi legumele proaspete cultivate local, devin din ce în ce mai căutate. Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, fiind o încununare a unui an îmbelşugat.

Pe parcursul celor 4 zile vor fi prezentate noutăţile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV – AgroBioLife spre informarea fermierilor, companiilor, dar şi pasionaţilor de horticultură. Nu vor lipsi sucurile naturale, obţinute la Staţiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi vinul universitar produs la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa. Se vor expune şi comercializa pomi şi arbuşti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produşi la Pepiniera Istriţa.

Acceleratorul de antreprenori „Localnicii” este prezent în acest an la Toamna Horticolă Bucureşteană cu un stand unde expun 10 antreprenori locali, peste 25 de produse atent selecţionate: miere, siropuri, zacuscă şi chiar coşuri de răchită artizanale. În zona de bar se vor servi cafea & croissante, precum şi băuturi non-alcoolice.

Noile tehnologii sunt o parte importantă a modernizării şi digitalizării domeniului horticol, iar specialiştii au oportunitatea să participe la ateliere şi demonstraţii pe tot parcursul celor 4 zile. Da Bacco este una dintre companiile ce susţin ateliere demonstrative în câmpurile experimentale ale Facultăţii de Horticultură şi care furnizează o gamă completă de materiale şi servicii necesare înfiinţării şi întreţinerii plantaţiilor viticole, pomicole.

Vă invităm să urmăriţi programul online şi să nu rataţi degustările şi atelierele din cadrul Toamnei Horticole Bucureştene 2022.

Evenimentul are şi o componentă educaţională importantă prin conferinţele şi atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna „Petre S. Aurelian” a USAMV Bucureşti şi vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook Toamna Horticolă Bucureşteană, unde găsiţi şi programul detaliat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință