Connect with us

Educatie

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca scoate la concurs 5.231 de locuri bugetate. 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie romă

În primele patru zile de înscriere la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-au înscris peste 1.000 de candidaţi la admitere

UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, un număr de 5.231 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu care vor să se înscrie la facultate, 10.250 de locuri în regim cu taxă şi 2.910 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 177 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială în timp ce alte 151 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara graniţelor ţării.

În primele patru zile de înscriere la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-au înscris peste 1.000 de candidaţi la admitere, pentru anul universitar următor.

„Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris la Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca în primele patru zile ale sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2022-2022. Primele trei poziţii în topul preferinţelor candidaţilor sunt ocupate, după patru zile de înscriere, de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cu 1.511 de dosare depuse pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 1.392 de dosare depuse, respectiv Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1.323 de dosare pentru studiile de licenţă la zi. Acestea sunt urmate de Facultatea de Drept, cu 865 de candidaţi, Facultatea de Litere, cu 767 de dosare depuse, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 755 de dosare de înscriere”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de UBB.

Potrivit sursei citate, pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 550 de dosare depuse în primele patru zile de înscriere, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință