Connect with us

Social

UNICEF: Grant în valoare de 400.000 de dolari, acordat pentru echipamente de protecţie personală necesare lucrătorilor comunitari

Fundaţia Botnar, partener de lungă durată al UNICEF, a donat 400.000 de dolari reprezentanţei din România în vederea achiziţionării de echipamente medicale şi teste pentru spitale şi de echipamente de protecţie personală care urmează a fi distribuite profesioniştilor comunitari din România care se află în prima linie – asistenţi sociali, asistente medicale comunitare şi mediatori sanitari şi tuturor profesioniştilor care lucrează pe teren pentru a-i susţine pe copiii dezavantajaţi şi familiile lor.

‘Apreciem foarte mult susţinerea oferită de Fundaţia Botnar pentru ca UNICEF în România să poată oferi echipamentele esenţiale necesare celor care luptă în prima linie împotriva pandemiei de COVID-19. Acest lucru le va permite să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă, protejându-se atât pe ei înşişi, cât şi pe copiii cărora le oferă ajutor. Fundaţia Botnar este un partener de lungă durată şi de încredere al UNICEF. Pe durata pandemiei este cu atât mai important să luptăm împreună pentru drepturile copiilor şi în special pentru copiii, care, chiar şi înaintea acestei pandemii, se aflau într-o situaţie extrem de dificilă’, a declarat Pieter Bult, Reprezentatul UNICEF în România.

UNICEF estimează că, în România, peste 70.000 de lucrători din prima linie au nevoie de echipamente de protecţie personală pentru a le putea oferi servicii, în condiţii de siguranţă, persoanelor vulnerabile. Printre aceştia se numără: asistenţii medicali comunitari, mediatorii sanitari romi, personal de asistenţă medicală primară, asistenţii medicali, asistenţii sociali, alţi lucrători comunitari, personalul centrelor de plasament în regim de urgenţă şi personalul care lucrează în sistemul de îngrijire de tip rezidenţial, inclusiv personalul responsabil de curăţenie. UNICEF va livra 210.000 de perechi de mănuşi, 280.000 de măşti faciale, 20 de concentratoare de oxigen şi peste 4000 de kituri de testare pentru SARS COV 2.

‘În această perioadă extrem de dificilă, când omenirea se confruntă cu provocări fără precedent cauzate de pandemia de coronavirus, Fundaţia Botnar îşi menţine angajamentul de a susţine sănătatea şi bunăstarea copiilor şi tinerilor. Ca partener pe termen lung al UNICEF, suntem mândri să le putem sprijini activitatea lor esenţială, astfel încât copiii din România, şi în special copiii vulnerabili, să beneficieze de serviciile necesare, oferite de profesioniştii care lucrează pentru comunităţi în prima linie’, a spus Susanna Hausmann-Muela, Chief Program Officer al Fundaţiei Botnar.

Primele comenzi de echipamente de protecţie au fost deja livrate de UNICEF în comunităţi din judeţul Bacău, iar livrările vor continua în următoarele săptămâni, pe măsură ce vor sosi materiale noi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință