Eveniment

UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului

UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acţiune pentru copii, susţinută de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Anul acesta, când aniversăm 31 de ani de la adoptarea Convenţiei, pandemia de COVID-19 a provocat o criză a drepturilor copilului. Urmările pandemiei sunt imediate şi, dacă nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii.

Din Auckland la Amman, din New York la Nairobi, copiii „preiau puterea” şi colorează lumea în albastru, în semn de susţinere a drepturilor copilului, iar clădiri emblematice şi monumente de pe tot globul – Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Pantheonul în Franţa, Acropole în Atena, Palatul Păcii din Haga, Rashtrapati Bhavan – Reşedinţa Prezidenţială din India, Petra în Iordania, Frida Kahlo House în Mexico, Moscheea Al Noor în Christchurch (Noua Zeelandă), Canalul Panama, Monumentul pentru Renaşterea Africană din Senegal şi podurile de pe Bosfor din Turcia – se colorează în albastru.

Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru pe 20 noiembrie, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Sediul Administraţiei Prezidenţiale şi sediul Guvernului se alătură astfel şi în acest an altor zeci de clădiri emblematice din întreaga lume care vor fi colorate în albastru cu această ocazie Alături de Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, pe 20 noiembrie 2020, în România va mai fi iluminat în albastru şi Castelul Bran.

Pe 20 noiembrie, în întreaga lume, dar şi în România copiii vor „prelua” roluri cu mare vizibilitate în mass-media, politică, afaceri, sport şi divertisment, de obicei deţinute de adulţi, pentru a atrage atenţia asupra problemelor care contează pentru ei. De asemenea, tot în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, UNICEF invită cadrele didactice şi elevii din România să se alăture iniţiativei globale „Cea mai mare lecţie din lume” (World Largest Lesson). Până pe 29 noiembrie, cu ajutorul materialelor oferite de UNICEF, învăţătorii şi profesorii vor ţine o oră de educaţie despre acţiunile pe care le putem întreprinde împotriva schimbărilor climatice.

Mai multe detalii despre cum sărbătoreşte UNICEF România Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului sunt disponibile aici
https://www.unicef.org/romania/ro/s%C4%83rb%C4%83torim-ziua-interna%C8%9Bional%C4%83-drepturilor-copilului-20-noiembrie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version